Roze Bril 1- De Mississippi.

Gisteren stond er in mijn on-line krant een artikel over de boten die in Maastricht gewoon aan de kant liggen, maar ingericht zijn als ‘coffeeshop’.

Dat lezend dacht ik terug aan die keer dat we met de toneelgroep een avondje uit hadden. We gingen dineren op een varend schip. Heel leuk, vooral omdat het een traktatie was.

Alles was telefonisch geregeld en we werden verwacht met zo’n dertig personen. L. had de situatie in de hand en zou ons wel op de juiste plaats brengen. Maar sinds ze de laatste maal in Maastricht geweest was, leek het daar wel een grote bouwwerf geworden. Zoeken achter parking was hopeloos. Dan maar de ondergrondse in, wat ook zeer ingewikkeld was. Op een gegeven moment was ook zij de juiste richting kwijt, maar in plaats van iets te zeggen, ging ze maar door. Tot plots de hele groep rechtsomkeert maakte, we gingen totaal de verkeerde richting uit. Na een tijdje zagen we in de verte precies de Maas. Aan de kant lagen verschillende feestelijk versierde schepen, het leek wel Kerstmis. Dat zag er gezellig uit! Wij met onze schoenen met hakken, L. zelfs met naaldhakken, over kasseien, stenen trapjes af, door modder.

Dichterbij gekomen zagen we de opschriften; ‘coffeeshop’. We stonden daar prachtig mooi te wezen in quasi avondkledij, de heren in kostuum. Bekijks hadden we genoeg. De mannen stelden al voor om misschien wat ‘spul’ mee te nemen (zagen we al roze wolkjes om de avond te starten) . L. had een hoofd als vuur, maar stapte dapper de loopplank op, met haar lang kleed en ging vragen waar we dan wel moesten zijn. Weer de trapjes op, kasseistraat, trapjes af. Waar we ontdekten dat we evengoed onder de brug door gekund hadden.

Lachend bereikten we dan toch uiteindelijk onze bestemming. Onze schepen waren ook mooi versierd en verlicht. Omdat we onderweg zoveel gelachen hadden kwamen we daar als een vrolijke bende binnen. Er zaten al Hollanders, die ons maar zuurtjes bekeken. Je zag ze denken; wat een bende gekke Belgen. Misschien hadden ze wel gezien waar we vandaan kwamen, we speelden het spelletje mee (wat verwacht je anders van toneelmensen), maar dat heeft onze avond alleen maar deugd gedaan.

Advertenties

3 reacties op ‘Roze Bril 1- De Mississippi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s