Het lijk in de namiddag. (deel 1)

Terwijl inspecteur Van Hoof de rest van zijn ondertussen koud geworden koffie opdronk, trok hij een vies gezicht door de wrange smaak die hij proefde. Even tuurde hij in de bodem van zijn kopje, maar zag niets abnormaal.

Zijn hoofd leek een grote lege ruimte door de opkomende griep die hij probeerde te onderdrukken, maar waartegen hij hoogstwaarschijnlijk toch het onderspit ging delven. Hij bleef de bittere smaak van de koffie proeven, zodat hij uit een cellofaan zakje een muntje opviste en het achter zijn wang stak om het daar genietend te laten smelten.

Een blik op de klok leerde hem dat het zo stilaan tijd werd om op huis aan te trekken. Ilse wilde vanavond uitgebreid koken, maar het enige waar hij intens naar verlangde was een warm baddeke en dan naar beddegem.

Hij keek even naar de rechercheur die ook nog aanwezig was en tot zijn groot genoegen zag hij dat deze aanstalten maakte om zijn paperassen bijeen te rapen.

Toen de telefoon ging, onderdrukte hij binnensmonds een vloek. Wie stoorde nog op dit onzalige uur? Maar meteen hernam hij zich, want hij wist uit ervaring dat misdaad nooit slaapt. Rechercheur Patrick Melis nam de hoorn op.

‘Ja, met Melis.’

Van Hoof wachtte af wat het gesprek ging opbrengen en bekeek ondertussen de vijfentwintigjarige man die aandachtig luisterde en dan iets noteerde. Aan zijn plotse alertheid te merken, leek het wel heel belangrijk te zijn.

‘Chef,’ Van Hoof had een hekel om zo genoemd te worden, maar had het protesteren hierover al lang opgegeven.

‘Er heeft net iemand een misdaad gemeld, anoniem natuurlijk. Er zou een moord gepleegd zijn in de Greenstraat op nummer zes.’

‘Iets opgevallen?’

“Stem vervormd, waarschijnlijk een zakdoek voor zijn mond, maar ik kon toch iets horen van een Antwerps accent, je weet wel; zo’n aa’s’

Van Hoof deed of zijn neus bloedde.

‘Wat voor aa’s?’

Melis liet zich niet imponeren.

‘Oep zen Aantwaarps natuurlijk. En nog iets, de man was kort van adem, net alsof hij hard gelopen had ofzo.’

Van Hoof knikte goedkeurend.

‘Ga maar eens na wie daar woont.’ zuchtte hij dan.
Melis zette zich nonchalant met zijn dij op de rand van het bureau en nam de telefoon. Terwijl hij wachtte trommelden zijn vingers geluidloos een ritme, het leek een of ander melodietje dat door zijn hoofd speelde. Ondertussen sloeg Van Hoof hem aandachtig gade. In stilte moest hij bekennen dat hij de twintig jaar jongere man soms wel benijdde om zijn slanke atletische gestalte die er in elke kleding goed uitzag. Terwijl hijzelf al het begin van een buikje vertoonde, wat hoofdzakelijk te wijten was aan Ilse’s kookkunst. In die vijftien jaar dat ze samen waren was hij evenveel kilo’s bij gekomen.

‘Oké, bedankt jong.’ zei Melis en legde de hoorn neer, terwijl hij zich tot zijn baas wendde.

‘Het huis wordt bewoond door de eigenaar en zijn vrouw, het echtpaar Benssen, een gepensioneerd koppel. Wat denk je? Zou het echt zijn? Gaan we kijken?’

‘Ja natuurlijk. Zelfs al moest het zich om een grap handelen, we kunnen het beter nagaan. We nemen mijn wagen, het is onnodig opzien te baren met een dienstwagen, laat ons maar eerst eens gaan horen wat die twee te zeggen hebben.’

De rest van zijn ‘muntjes’ stak hij in zijn zak voor onderweg en trok bij het naar buiten gaan zijn regenjas aan. Net als in de film, dacht hij, daar droegen politiemannen ook steeds regenjassen, behalve Melis dan, die wurmde zich in een strakke anorak.

(wordt vervolgd)

Advertenties

4 reacties op ‘Het lijk in de namiddag. (deel 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s