Een man voor Phaedra. (deel 5)

hpim0180_466x350.jpgEindelijk voelt Stefan zich een beetje bekomen van zijn griep. Gelukkig kan hij nu weer mee met de rest, want door zijn ziek zijn heeft al veel van de pret moeten missen.

Vandaag gaan ze naar de sporthal. Ze zullen moeten bewijzen wie van hen de beste conditie heeft. Ja, zoiets moet je maar zeggen tegen een groep mannen!

Er is een systeem uitgewerkt over een afstand van twintig meter. Op de ‘biep’ moeten ze starten met lopen en vóór de volgende klinkt aan de overkant zijn. Het volgende signaal is om terug te lopen. In het begin valt het nog mee, maar de ‘biepjes’ volgen elkaar steeds sneller op.

Voor de start had Martine een gesprekje met Kristof. Ze vindt dat hij zich teveel op de achtergrond houdt. Maar die man zit nu eenmaal zó in mekaar, eigenlijk is hij gewoon zijn eigen rustige zelve en zal zich ook niet opdringen.

De eerste die opgeeft is Pascal. De twee laatsten die overblijven zijn Kristof en Koen. Ze lopen zich een ongeluk en uiteindelijk behaalt Koen de zege. Maar tot ieders verbazing toont deze zich plots heel grootmoedig en schenkt zijn overwinning aan Kristof, gewoon om de reden dat deze nog geen enkele date heeft kunnen bemachtigen. Het is niet heel van harte, maar blijkbaar wil hij hier iets mee bewijzen.

Natuurlijk laat Kristof zich dat geen twee maal zeggen, stralend en dolgelukkig neemt hij het bod aan, een toch zielig kijkende Koen achterlatend.

Voor de rest van de namiddag wordt er gespeculeerd en gefantaseerd waar die twee wel naartoe mogen zijn.

We zien Kristof aankomen in een Wellness-center, waar hij een lekkere douche mag nemen en dan in een witte badjas, aan de rand van een prachtig zwembad, Phaedra opwacht.

Er was gezegd dat hij haar te zien zou krijgen op een andere manier en dat is ook zo, wel niet in bikini (zoals sommigen gokten) . Eigenlijk is ze alleen maar in die badjas gehuld.

Beiden liggen naast mekaar om gemasseerd te worden. Het ziet er zalig uit, de warme stenen waarmee over hun rug gewreven wordt. Heel ontspannen en relaxed houden ze ondertussen een praatje. Phaedra vertelt over haar jeugd, haar ouders gingen uit elkaar toen ze zes jaar was, maar ze beweert er geen trauma aan overgehouden te hebben. Het is overduidelijk dat de rust van Kristof haar bevalt.

Terug in de villa moet hij uitgebreid vertellen wat er allemaal gebeurd is. De mannen willen er alles over weten. Koen is een beetje jaloers wanneer hij hoort hoe intiem de namiddag eigenlijk geweest is.

Die avond wordt de hele bende opgehaald door Alex. Hij wilt hen van dichtbij wat vragen stellen om zo een betere kijk op hun karakter te krijgen. Samen gaan ze eten in een brasserie. Hij geeft ook enkel hints over wat Phaedra eigenlijk zoekt in een man.

Daarna de ultieme verrassing; naar een café voor karaoke. Phaedra vervoegt het gezelschap en allen zingen met heel hun hart, de pannen van het dak af. Het klinkt allemaal niet zo heel zuiver, maar daar gaat het hier niet om, ze amuseren zich.

Stefan wordt uitgekozen om nog een uurtje met Phaedra in het café blijven zitten. Het is een kleine compensatie omdat hij al zoveel heeft gemist. In hun gesprek krijgt hij te horen dat haar dromen over een man eigenlijk dezelfde zijn als die van elke vrouw. Het verloopt daar allemaal vrij vlotjes.

Dan worden er drie mannen genoemd, waarvan er een naar huis zal moeten.

Wanneer Kristof zijn naam valt, schrikt Phaedra precies. De twee anderen zijn Jurgen en Glenn. Martine vindt Kristof eigenlijk te alternatief en niet echt passen bij Phaedra. Of hij zijn kapsel zou veranderen om haar… ik weet het niet, hij is gewoon zichzelf.

Jurgen mag naar huis vertrekken en ondanks hij zich steeds een beetje afzijdig hield, is het afscheid heel emotioneel. Dina moet hem een beetje troosten en van Phaedra krijgt hij ook nog een dikke knuffel.

Maar dan is er nog een grote verrassing; tot schrik van de twee andere genomineerden, die ondertussen al opgelucht adem haalden, horen ze dat er nog een man weg moet. Kristof en Glenn moeten beiden hun koffers pakken en slechts één van hen zal de volgende keer terug komen. Wie… dat is voorlopig nog een raadsel.

Dan zullen ze nog met zes zijn…

Advertenties
Posted in TV

11 reacties op ‘Een man voor Phaedra. (deel 5)

 1. Prachtig! Handig! Ik had het zien staan in ’t boekje gisteren en ik dacht: geen probleem, morgen ff bij zeezicht piepen, hahahaha!
  Dat lopen hè, dat is de ‘bieptest’, dat moeten onze kids in school ook doen voor punten voor LO. Britt HAAT dat! Hahahaha!

 2. Andere details :

  Alle mannen zien er om ter afgelikst uit, uitgezonderd die Kristof dan misschien.

  Gemasseerd worden, is dat nu een activiteit om te klappen met elkaar? Dan moet je soezelen!

  Alex, de advocaat, stelde zich geweldig aan met zijn ‘vlot’ engels doorheen zijn hip taalgebruik.

  Geen enkele sufferd gezien die zich echt durfde uitleven tijdens de karaoke. (k zoud vijf keer beter kunnen)

  Ziek stefantje mocht dan wel een uurtje langer blijven hangen op café, maar hij misbruikte die tijd om enkel clichématige onzin uit te kramen.

  Wanneer gooien ze die ‘janet’ (Glen?) met zijn zeventig kostuums en zijn houtjes in zijn schoenen nu eens buiten? Wie wil er nu zo’n vent in huis?

  Al opgemerkt dat dat moederskindje (mail van mama ter referentie) op Jean-Claude Van Damme trekt? Ook buiten daarmee… hij werkt op mijn seskes.
  En die brandweerman is van opzij net Tom Cruise.

  Of ben ik mis?

 3. @Zapnimf
  Allé dan toch een die toegeeft dat ze kijkt. 🙂
  Moest ik volgende week per ongeluk ziek worden, dan maak jij toch zeker het verslagske?
  Misschien moesten ze ons twee eens aan de karaoke zetten, ze zouden nog eens kunnen schrikken!
  Weet je Zap, nu ben ik pas echt benieuwd met welke van die watjes Phaedra gaat aanpappen. Of zouden ze allemaal naar huis mogen? Euh… Tom Cruise heb ik niet gezien.

 4. Het moet toch geweldig zijn om te zien hoe die mannen zich uitsloven. Tijdens blind-dates van destijds kon ik daar ook zo schalks van genieten. Ik denk dat ik toch ook maar eens moet kijken. 🙂

 5. Ik heb het altijd te druk om te kijken maar ik lees hier heel graag bij. Dit leest echt als een spannend boek. Misschien moet Phaedra je maar eens contacteren om te vragen of je de ghostwriter wil worden als ze een boek wil uitbrengen over haar amoureuze avonturen…”De man van Phaedra”, nu in boekvorm! 😉

 6. @Madame
  Eerlijk gezegd vind ik het niet zo geweldig hoe die mannen zich uitsloven, er is er ene bij die precies maar aan een ding denkt. Naja… ik schrijf een neutraal verslag en wie zo alert kijkt als Zapnimf, legt het uit op zijn/haar manier.

  @Blah
  Oké… ik verwacht je.

  @Dorien
  Jawadde! Ik ben al blij als ik mijn blog een beetje fatsoenlijk kan vullen. Maar bedankt voor de eer die je mij toedicht.
  Zie je mij al in de afleveringen achter Phaedra aanhollen om notities te nemen? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s