Pinky en haar babytje’s.

31mei05-004_466x350.jpg31mei05-002_466x350.jpgimm013_15_466x350.jpg

Een keer is ze mama geworden van drie schattige kleine caafjes. Wat jammer dat men die dan niet kan houden. Caviaatjes worden geboren met alles erop en eraan. Ze hebben een pelsje, tandjes en eten dadelijk mee van alles wat er voorhanden is. Je ziet ze bijna groeien. Ligt er een stapel eten of hooi, zie je die zo minderen. Ze eten je bij manier van spreken de oren van je hoofd. Maar het zijn zulke schatjes…

Op de derde foto was ze pas bevallen en je ziet hoe moe ze is. En die drie maar tateren en babbelen. De weegschaal duidt nog geen halve kilo aan, voor de drie samen, toen waren ze een dag oud.

Advertenties

21 thoughts on “Pinky en haar babytje’s.

 1. Dat kan ik alleen maar beamen 🙂 Caviababy’s zijn zoooo schattig. Cleo heeft mij ooit ook zo’n kleintje “geschonken”.
  Pinky’s kleintjes zien er zo lief uit. Die eerste foto is geweldig! Mijn twee lieverds willen nooit graag op de weegschaal, maar ja, het zijn dan ook echte vrouwen he:-p
  (^_^)

 2. ooooooh, *kijkt helemaal vertederd* da’s zoooo schattig he… Britt haar cavia’tje was té jong, té klein, té dunnetjes toen hij bij ons kwam en heeft het niet overleefd… Sindsdien krijg ik altijd een krop in mijn keel als ik die lieve “muizekes” zie…

 3. @Dorien
  Ah, toen ik de foto’s plaatste dacht ik onmiddellijk aan jou. Ik heb een weegschaal met een grote mengkom, daar gaat het wegen heel veilig in.

  @Katrienie
  Die cijfers in ’t oog houden, dat lukt niet hoor. Het getal is voorbij vóór je het ziet.

  @Bart
  En dan… spiesjes?

  @Blah
  Ja meestal worden ze te vroeg bij de moeder weggenomen. Ze hebben minstens drie weken moedermelk nodig, ondanks ze alles al eten. Maar ze eten zoveel en groeien zo snel dat sommigen daar tegenop zien, het is extra werk.

 4. Aaaah how cute!
  wij hadden vroeger altijd cavia’s maar toen we met iemand haar cavia kleintje probeerde te krijgen ging onze cavia dood dus dat was blijkbaar niet zo’n goed idee.
  Veel geluk met deze kleintjes!

 5. @Anemarie
  Dit zijn oude foto’s, alleen de moeder hebben we nog. Maar voor mij hoeven ze geen babytje’s te krijgen.
  Misschien was jouw cavia ook dood gegaan zonder de kleintjes? Ze worden tenslotte niet zo heel oud. Het gemiddelde is voor het moment vier tot vijf jaar.

 6. @Micheleeuw
  Dat is dus ook de reden dat ik geen nestje cavia’s wil. Ik zou er geen afscheid van kunnen nemen, met alle gevolgen van dien.
  Ik ken iemand die een cavia van zeven weken bij een handelaar kocht, het arme beestje was al gedekt. Dus nog vóór ze zelf volwassen was, had ze al twee kleintjes. Mannetjes en vrouwtjes moeten vanaf vier weken al gescheiden worden van elkaar, want dan zijn ze al geslachtsrijp.
  Vandaar dat vroeger de mensen dachten dat cavia’s kweken met ratten, ineens waren daar kleintjes…

 7. @Nagolore
  Ze kweken als cavia’s, dat is al erg genoeg.
  Dat ze In Peru gegeten worden, wist ik. Voor ik mij een cavia aanschafte heb ik eerst van alles opgezocht.
  Ja,… als je dat zo gewend bent.

  @Georgina
  Nee bedankt! Ik heb genoeg aan Pinky. Wel lief dat je het aanbiedt.

 8. supercute! thuis ook opgegroeid met caviaatjes. maar die liepen allemaal buiten. op een bepaald moment zaten we wel met een probleem, we hadden er bijna 200! dan zijn we de mannekes en de vrouwtjes beginnen scheiden! konijnen zijn er niets tegen!!! 😉

 9. Doet me denken aan die ene zomer dat er in onze tuin, op een paar weken tijd, 26 kleine cavia’s geboren werden… Toen hebben we de mannetjes (de vader en zijn zonen) en de vrouwtjes (5 moeders en hun dochters) apart gezet, van het moment dat de kleintjes bij de moedertjes weg mochten!
  Die cavia-explosie was trouwens niet gepland, het mannetje zat apart, maar had al snel zijn weg naar de ren van de vrouwtjes gevonden en die zijn potverdekke rap zwanger hoor!
  Ik heb er een aantal weggeven, want al zaten ze in de tuin (met in de winter een infra-roodlamp in de binnenren in het tuinhuis), teveel is gewoon te veel hé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s