Een man voor Phaedra. (deel 6)

hpim1224_466x350.jpg

Er wordt door iedereen druk nagepraat over het vertrek van de twee mannen.

Kristof en Glenn, overnachten in een hotel, samen op een kamer. Er heerst duidelijk spanning, omdat ze nog niet weten wat er gaat gebeuren.

’s Morgens komt Phaedra hen ophalen, ze mogen haar een hele dag vergezellen op haar werk. Al hun bagage moet mee, en weer valt het op hoeveel koffers Glenn bij heeft. Het wordt een gesleur van jewelste.

Eerst gaan ze naar een vereniging voor autistische kinderen, waar Phaedra meter van is. Ze zijn erg onder de indruk, dat zij zich het lot van deze kinderen aantrekt en spelen ondertussen met de aanhankelijke jonge bende. Vooral Kristof zie je glunderen.

De volgende plaats waar ze heen gaan is Phaedra’s eigen cosmeticabedrijf. Op haar vraag of ze soms een crèmetje gebruiken voor hun huid, antwoordt Kristof onmiddellijk bevestigend. Terwijl Glenn eerder verlegen na een tijdje pas toegeeft, dat hij wel eens een dagcrème smeert. Mij lijkt het wel of hij (zo afgeborsteld als hij er voorkomt) meerdere producten in huis heeft.

Er staat de mannen een prettige afsluiter van de dag te wachten; een theatervoorstelling met Geert Hoste. (tiens… is dat nu familie?)

In de villa zitten de mannen te fantaseren, waar die twee wel naartoe zouden zijn. De hele dag hebben ze nog niets gehoord en worden een beetje wrevelig. Een van hen (zijn naam ontgaat mij) belt naar zijn moeder, om een kort verslag uit te brengen. Hij lacht een beetje verlegen, maar je denkt al dadelijk; ja dat is een moederskindje, hij kan haar moeilijk missen. Koen telefoneert naar zijn zoontje, heel emotioneel. Het is al een tijdje geleden dat ze elkaar gezien hebben en hij heeft het er duidelijk moeilijk mee.

In de schouwburg valt nu het verdict… Glenn mag naar huis.

Kristof is hevig opgelucht en wint duidelijk aan zelfvertrouwen. Nu durft hij er zelfs voor uitkomen dat hij toch wel wat voelt voor Phaedra en in gedachten ziet hij zichzelf al aan haar zijde.

In de villa is alleen Jan nog wakker en terwijl Kristof zijn relaas doet over de doorgebrachte dag, komen de anderen ook druppelsgewijs naar beneden. Samen drinken ze nog een glas. (of twee)

De dag daarna komt Dina vertellen dat Phaedra haar intrek gaat nemen in de villa, de grote kamer moet leeg en voor haar ingericht worden. Ze trekken ‘strootje’ om uit te maken wie met Jan de kamer gaat delen. Raar, dat dit niet van harte gaat.

Hun opdracht voor die dag ligt in een meubelzaak. In groepjes van twee moeten ze een bed zo opsmukken dat het origineel en romantisch overkomt, zonder kitscherig aan te doen. Het winnende duo krijgt vrijstelling voor die dag.

Tussen Jan en Marnik klikt het niet zo goed. Marnik is een vrij dominante persoon en de andere heeft het daar moeilijk mee. Pascal en Koen blijken goed overeen te komen en hun creatie wordt door Phaedra uitgekozen.

Dan besteden ze de rest van de dag aan het inrichten van de slaapkamer en wordt het huis ook gepoetst. Wanneer Phaedra aankomt, heeft ze haar hondje Basiel ook bij. Niemand haast zich echt om haar koffers en tassen naar binnen te dragen, en je ziet ook hoe teleurgesteld ze is. Volgens haar mochten de mannen wat meer moeite doen om haar voor zich te winnen. Marnik verstopt nog stiekem een persoonlijk briefje in de badkamer. Stefan is helemaal niet gehaast om zich bij het gezelschap te voegen. Het enthousiasme van in het begin is al duidelijk geslonken. Het lijkt erop dat ze zich een beetje vervelen.

De uitspraak van Phaedra ‘ ik voel mij Sneeuwwitje met de zes dwergen’ , laat een goede verstaander begrijpen dat ze hoopt verwend te worden en op handen gedragen door deze mannen. Maar als je het mij vraagt; ik zie niets van sprankeltjes of vlindertjes, bij niemand van het hele gezelschap. Als het zo doorgaat mogen ze misschien allemaal naar huis.

Er moet er weer een vertrekken. Twee mannen kregen vrijstelling, dus moet er gekozen worden tussen vier. De raadgevers willen dat Jan er bij blijft en draaien het zo dat er drie overblijven.

Het wordt Kristof die mag gaan. Net op de dag dat hij bekende wel echt verliefd te zijn geworden. (eigenlijk vind ik hem ook de liefste van allemaal)

In een preview is te zien hoe volgende keer de mannen ongeïnteresseerd de avond doorbrengen met Phaedra. Languit voor de tv, met een playstation. Zij is zwaar teleurgesteld. Ik ben benieuwd… nu zijn er nog vijf…

Advertenties
Posted in TV

6 reacties op ‘Een man voor Phaedra. (deel 6)

 1. Hupsa, weer helemaal bij sè! Als het echt zo is dat die mannen zich beginnen vervelen en eigenlijk Phaedra eigenlijk niet zo zien zitten, dan moet dat voor haar ook wel erg zijn he. Ocharm, zij dacht wellicht dat die allemaal zouden rond haar springen en kwijlen, maar zo te lezen is dat niet het geval… tjah….

 2. De telefoneerder met zijn moeder : Marnik

  Geert Hoste is een achterneef van Phaedra.

  En ik lag plat met het voorfilmpje voor volgende week, zij zit in het huis en iedereen laat haar zitten.

  Je hebt gelijk, die Kristof was echt wel de meest spontane en de liefste (en ook vegetariër en groot en weetikveelwatmeernogallemaal).
  Ik weet niet of Phaedra te veel verwacht… is dat niet een beetje wat we allemaal als vrouw verwachten? Behalve dan de afgeliktheid van de heren.

 3. @Zapnimf
  Nu ben ik pas echt benieuwd over wie er gaat overblijven. Het is toch duidelijk dat ze zich daar allemaal zitten te vervelen. Of zou het een betekenis hebben dat Jan moest blijven?

  @Micheleeuw
  Word ik zo voorspelbaar? Het ligt er aan hoe het met mijn inspiratie zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.