Een man voor Phaedra. (deel 7)

hpim0884_466x350.jpg

De eerste avond dat Phaedra in de villa verblijft, verwacht ze er blijkbaar veel van. Omringd door vijf aanbidders, een stapel dvd’s, een glaasje wijn, dat moet lukken.

Maar ze stellen haar serieus teleur. Blijkt dat ze zich vervelen (in het gezelschap van hun droomvrouw, waarvoor ze desnoods ten strijde gingen trekken, bij manier van spreken) Ene gaat zich douchen, een andere gaat aan de bar in zijn eentje iets drinken, Marnik heeft zin om op zijn Playstation te spelen en Pascal kruipt achter zijn pc. Daar zit Phaedra dan alleen te koekeloeren, dit was allerminst wat ze verwacht had.

’s Morgens beginnen ze zich uit te sloven, ze willen haar verrassen met een ontbijt tegen dat ze naar beneden komt. Maar ze beseffen nog niet welke koude douche hen te wachten staat.

Phaedra is serieus ontgoocheld en valt meteen met de deur in huis. Ze moet haar hart kunnen luchten over de voorbije avond. Dit hadden ze helemaal niet verwacht, dat ze zo tegen hun voeten gingen krijgen. Verbijsterd staren ze haar aan, Stefan zelfs met open mond die hij bijna vergeet te sluiten. (er werd gekozen op looks, misschien de volgende keer het IQ niet vergeten) Hun uitleg is dat ze niet wisten hoe ze met haar moesten omgaan. Jawadde! Hoe wereldvreemd kan men zijn, was het niet de bedoeling om haar te veroveren?

Wanneer ze een beetje bekomen zijn komt Dina binnen met enveloppen, waaruit ze er elk eentje mogen kiezen. Dat wordt hun dagopdracht.

Pascal en Marnik mogen mee gaan dansen, de meeste mannen worden al zenuwachtig wanneer ze het woord alleen maar horen, deze twee dus ook.

Stefan en Jan gaan leren schermen, wat al even erg lijkt over te komen.

Koen heeft de hoofdprijs, hij moet met een bepaald budget een romantische avond ineen flansen voor hem en Phaedra.

Jan heeft een tekst voorbereid om te proberen de plooien van de mislukte avond een beetje glad te strijken en leest hem voor. Maar of het veel indruk maakt… het lijken wel vijgen na Pasen.

Koen begint onmiddellijk aan zijn opdracht, hij heeft veel te regelen. Als eerste stapt hij naar een beautysalon om er op zijn best uit te zien en laat zich aanpraten om zijn heel borsthaar te waxen. Een pijnlijke bedoening, ook voor zijn budget, een derde ervan gaat er aan. Dan gaat hij winkelen. De kok die hij bestelde, heeft hem een boodschappenlijstje opgemaakt. Aan de kassa schrikt hij weer van de prijs, hij moet honderd drie en dertig euro betalen, wat maakt dat hij nog maar heel weinig overhoudt. Hiervan moet hij nog bloemen kopen, de kok betalen en de man die voor entertainment moet zorgen. Het is grappig hoe hij ervan overtuigd is dat hij met de bloemist wel een zaakje zal kunnen doen. En inderdaad, hij komt buiten met zijn armen vol bloemen, voor twintig euro.

Stefan en Jan wagen zich aan het schermen en dat blijkt toch niet zo gemakkelijk, wanneer je het nooit eerder gedaan hebt. Na wat oefenen moeten ze tegen elkaar uitkomen om een kus van Phaedra te winnen. Het is Jan die met de eer gaat lopen, maar blijkbaar zijn ze alletwee even goed of even stuntelig bezig geweest, zodat ze beiden een kus op de wang krijgen.

Ook het tango dansen valt niet echt mee. Phaedra had hier veel van verwacht, maar als je het mij vraagt is ze zelf ook vrij afstandelijk.

Koen komt aan in de villa en doet een beetje zielig omdat hij niet gaat toekomen met zijn geld. Eigenlijk hoopt hij dat de anderen in hun portemonnee gaan tasten om hem te helpen. Onderling wordt er wat gemompeld, nee dat zien ze niet zitten. Met het huis versieren en zo willen ze wel een handje toesteken.

De kok komt binnen en krijgt al dadelijk te horen dat er geen geld is om hem te betalen, maarja… tis voor den tv hé…

Wanneer Koen dan met Phaedra aan tafel zit, vertelt hij dat hij zijn borsthaar heeft laten wegdoen (onnozelaar, zo tussen de soep en de patatten), waarop zij bekent dat ze dat eigenlijk toch graag ziet, zo wat begroeiing (lap).

De ingehuurde acteur probeert grappig te zijn, maar komt heel stom over, je kan het ook merken aan Phaedra’s verbaasde blikken. Wanneer hij in een hoekje gaat zitten met zijn gitaar, valt het nog mee. Zelfs het geluid dat hij produceert kan erdoor.

Als Koen vertelt over zijn zoontje welk hij zo mist, waarbij de tranen hem in de ogen schieten, raakt hij een gevoelige snaar. Want dat is eigenlijk waar het haar om te doen is, zij wil kinderen. Daar zitten ze even op dezelfde golflengte. Er wordt nog wat gedanst op ‘let it be’. Deze avond lijkt zeer geslaagd te zijn.

Marnik is het wachten beu en wil plots naar huis, zijn koffers staan al gepakt. Volgens mij had hij meer verwacht en heeft nu faalangst. Daarom wil hij er maar liever op tijd mee stoppen.

’s Morgens krijgt Phaedra ontbijt op bed geserveerd over een pad van rozenblaadjes.

De raadgevers zijn verbaasd dat Marnik wil vertrekken, maar laten de beslissing aan Phaedra over. Zij laat hem gaan, hoe zou je zelf zijn? Tegen zijn zin hoeft hij niet te blijven.

Ja… ze beginnen te minderen, nog maar vier mannen…

Advertenties
Posted in TV

17 reacties op ‘Een man voor Phaedra. (deel 7)

 1. Wat een beschamende bedoening was me dat?
  Die ijdeltuit gaat eerst het halve budget aan zichzelf spenderen en dan moet de rest maar gratis zijn diensten aanbieden. Bijster origineel was zijn idee ook al niet.
  Dumpen!

  En kregen we nog die kinderachtige Marnik en dat lullige briefje (kon hij dat niet even van buiten zeggen?) van die Jan.

  Als ze tussen die bende nitwits iemand vindt, is ze niet erg kieskeurig.

 2. @zapnimf
  Ik zei het al, ze hebben vergeten dat er ook nog zoiets als IQ bestaat. Als je dan hoort hoe ze Koen zat op te hemelen als ‘puur’ ja dan weet ik het ook niet meer hoor.

 3. Blij dat ik met jouw verslag mijn achterstand weer eens kon inhalen. 🙂 ’t Begint hoe langer hoe zotter te worden. Alsof na al die opgeblazen proeven de ware Jacob gaat gevonden worden. Tch tch tch.

 4. @Madame
  Die proeven zijn belachelijk, wat heeft dat met de ware te maken. Het zou wel eens kunnen dat iedereen naar huis gestuurd wordt… ze kan altijd nog naar de spermabank…

 5. Ze was beter direct naar de spermabank gestapt-geen gedoe met slechte tangodansers, stuntelige schermers, zelfingenomen borsthaarloze kerels etc. Misschien kunnen de spermatjes ook eerst wat proeven doen?

 6. Haha-snelheidsproeven enzo, om het eerst naar de overkant zwemmen, of een romantische proef (zoals in de reclamespot, wie met een bos bloemen in de hand kan zwemmen, wint!)

 7. Ik vind die spermacel met die bloem (van Centea) veel leuker dan die bende ‘losers’, ik heb niet de ganse uitzending gezien (waarvoor dank weeral voor de update 😀 ) enkel het laatste waar die éne zelf kiest om weg te gaan. Maar ik heb de andere overblijvers eens goed bekeken en jawadde, wat is me dat zeg!!! Ik zou, louter op het uiterlijk afgaande natuurlijk, met geen enkele iets willen beginnen! Zulke snobs allemaal! Afgeborstelde bien-bonzé types, brrrr……
  En ik had ook de indruk dat Phaedra het spelleke al lang beu is, ze zat er mijns inziens toch maar verveeld bij. Nee?

  (btw zeezicht, wat verstonden ze dan in die andere landen van dat liedje? je maakt me kerieus)

 8. Blah
  Het meeste ben ik vergeten, maar er was bij; mijn zuster moet een paard worden en vanalles over sauzen, ik heb me een kriek gelachen. Het kan zijn dat het deze middag na het journaal nog eens uitgezonden wordt, als dat zo is krijg je een verslagje.

 9. Als ik het zo lees, zou ik ook niet erg enthousiast meer zijn over die mannen. Ik denk dat ik al gauw verveeld zou zijn.

  Zou Phaedra niet beter ophouden met deze farce en een bewust alleenstaande moeder worden?

 10. @Dorien
  Volgens mij zit het ook volledig fout omdat Phaedra niet zelf heeft gekozen. De anderen hebben het in haar plaats gedaan.
  Het grappige is dat ze zich daar allemaal vervelen. Toch benieuwd wat er tenslotte van komt.

 11. Uiteindelijk ben ik er nog steeds niet toe gekomen om zelf te kijken…
  Die Pascal moest zeker dringend bloggen?
  Ik zou ook niet vanachter mijn pc komen voor een man… (Deze laatste zin is al dan niet voor waar aan te nemen.)

 12. Ik heb nog een enkele aflevering gezien en ben ook niet van plan om daarmee te beginnen. Uw verslagen zijn daarvoor veel te leuk.

  Tsja, en als vijf man zich zit te vervelen trek je toch gewoon je t-shirt uit en zeg je: “Vinden jullie mijn tepelhoven niet te groot?” Aandacht verzekerd!

  Was getekend

 13. @georgina
  Ik vraag mij af wat die mannen daar gaan doen zijn. Om achter de pc te zitten, hadden ze evengoed kunnen thuis blijven.

  @vandepotgerukte
  Als ik mij zo verveelde terwijl dat dan ook nog op tv vertoond werd… was ik al lang weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s