Een man voor Phaedra. (deel 8)

Wanneer Phaedra ’s morgens wakker wordt, vindt ze beneden een briefje dat in puzzelstukjes is gescheurd. Als ze bijeen liggen ontstaat er een boodschap met lieve woordjes. Na enige twijfel ontdekt ze dat het Jan is die haar zo wilde verrassen.

Zij zal twee dagen niet in het huis aanwezig zijn, maar laat de mannen in het ongewisse waarom. In werkelijkheid gaat ze de families van elk van hen bezoeken.

Hun nieuwe opdracht heeft te maken met de vereniging voor autistische kinderen, waar Phaedra meter van is. Ze moeten een lokaal vinden en sponsors voor speelgoed en allerhande wat er zo van pas komt voor de kinderen.

De eerste familie welke door Phaedra wordt bezocht is die van Stefan. Samen bekijken ze foto’s uit zijn jeugd en kindertijd. Zij vindt hem een schattige kleuter. Volgens zijn moeder is hij ook altijd een brave zoon geweest. Wat hij zoekt in een vrouw? Iemand die op dezelfde golflengte zit als hij, waar het mee klikt, waarschijnlijk telt dit voor iedereen.
Stefan en Koen zijn samen onderweg en worden overal vrijgevig onthaald. Ze hebben al dadelijk een grote doos speelgoed.

Jan handelt alles af per telefoon, terwijl Pascal kookt voor de hele bende. Op verschillende plaatsen kan Jan al een afspraak maken om vanalles op te halen.

Koen en Stefan mogen in een meubelzaak ook nog veel materiaal meenemen.

Phaedra weet hier niets van en bezoekt dan de naasten van Pascal en Jan. Deze laatste werd door zijn moeder ingeschreven om mee te doen aan de show. Zij heeft ook een lekkere taart gebakken en iedereen laat het zich smaken.

Wanneer ze weer thuiskomt en ze allen gezellig van de avondmaaltijd genieten, wordt er voorgesteld dat de vier mannen elk een favoriet aanduiden, van wie ze denken dat hij de meeste kans heeft om te winnen. Koen gedraagt zich een beetje arrogant en noemt Jan een uitslover, omdat hij steeds dingen bedenkt om Phaedra te verrassen. Hij is duidelijk jaloers en laat hier een ander kantje van zichzelf zien. Het valt op dat het niet zo goed overkomt.

Dan mogen ze aan de verraste Phaedra laten zien, waar ze die twee dagen mee bezig geweest zijn. Het is ontzettend veel wat daar bijeen gestapeld ligt.

Later op de avond worden de video-opnames getoond van de familie van de mannen. Jan is wat verlegen, terwijl Stef heel ontroerd zijn tranen wegveegt.

’s Morgens is er weer een verrassing voor Phaedra. Jan is in de nacht enkele uren bezig gweest. Op tafel ligt de tekst van ‘dat heet dan gelukkig zijn’ , helemaal gemaakt met cornflakes. Grappig maar origineel.

Dan worden ze opgehaald door Dina, die hen een fijne dag belooft. Een volledige restyling staat er op het programma. Ze mogen een nieuwe outfit kiezen en dan een bezoek aan de kapper brengen. Stefan is er niet gerust in dat er in zijn lang haar geknipt gaat worden, zeker nadat Phaedra het had over een ‘broske’.  Koen moet ook een deel van zijn pluimen afstaan en zelfs zijn baard gaat er aan.

Dan mogen ze alle vier chique afgeborsteld en opgezet, defileren over de catwalk. Het gaat hen heel goed af. Iedereen schrikt van Stefan die bijna onherkenbaar is met zijn nieuwe kapsel, maar wel knapper.

Wanneer het fameuze moment weer aanbreekt, moet Phaedra kiezen tussen Pascal en Koen. Tot zijn grote verbazing en teleurstelling stuurt ze Koen naar huis. (wat ik al hoopte, want hij was echt onsympathiek aan ’t worden) maar ja, ik ging neutraal blijven… toch?

Deze keer vloeiden er wel traantjes… nog drie, beste lezers…

Advertenties
Posted in TV

8 reacties op ‘Een man voor Phaedra. (deel 8)

 1. Zo te lezen missen we hier echt wat in Nederland. Al zijn deze berichten vast bijna net zo spannend. Kan ik het toch nog volgen. Ben benieuwd naar de volgende aflevering. 🙂

 2. @jolien
  Och zo spannend is het allemaal niet hoor.

  @dorien
  ja nu wil ik toch ook weten wie er overblijft. Volgens mij is het Jan.

  @zapnimf
  niet op de catwalk, maar daarna, met zijn haar een beetje achteruit. Zijn vorig kapsel trok op nog minder dan niets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.