Een man voor Phaedra. (deel 9)

ajgdcx00_240x320.jpgHet eerste wat Phaedra ’s morgens ziet is een zware vaas, met een beetje hulp worden er briefjes uit geschud. Maar ik heb niet het gevoel dat het veel indruk maakt op haar. Ja… trop is misschien teveel?

Elk van de mannen mag een dagje met Phaedra op stap. Jan komt als eerste aan de beurt. Hij begint zelf te twijfelen of hij niet een beetje overdrijft met het bedenken van verrassingen. Maar zij verzekert hem ervan dat ze het prima vindt.

Om te beginnen wil hij haar zijn huis tonen. Alles is heel netjes, ook in de kasten. Dan gaan ze naar een restaurant voor een lekker etentje. Bij een glaasje wijn leer je elkaar toch beter kennen. Jan heeft een oud boek bij en leest wat poëzie voor. Het romantische moment wordt verstoord doordat er een glas wijn omvalt. (opzet?)

Dan staat er een herfstwandeling op het programma en een ritje in een witte koets met paarden. Jan grijpt zijn kans om te flirten en bekent dat hij verliefd is.

Pascal en Stefan gaan bowlen en om de spanning een beetje af te werken, spelen ze dat ze Jan wegkegelen.

De tweede dag is voor Pascal. Eigenlijk is hij de enige waar ik nog niet zoveel hoogte van heb gekregen, hij is steeds een beetje op de achtergrond gebleven, afwachtend. Zelfs zijn humor is verrassend, een beetje op dezelfde golflengte met Phaedra, wat plagerig. Hij heeft gevoelens voor haar, maar houdt toch duidelijk afstand.

Pascal woont samen met zijn moeder en heeft een dochtertje. Zijn planning is een strandwandeling, een plaats waar hij zelf vaak komt als hij rust zoekt. Ze spelen een tijdje petanque en hebben een hoop plezier. Dan gaan ze iets warms drinken.

De twee andere mannen hebben zich die dag beziggehouden met een boottochtje in Gent en besluiten om voor allen het avondmaal klaar te maken.

De volgende dag is Stefan zijn grote date, maar hij is erg onzeker. Hij doet een beetje gek, is hij zo of zijn het zenuwen? Het is een heel eind rijden naar zijn huis in Hasselt. Na een kleine rondleiding nodigt hij Phaedra uit om het waterbed eens uit te proberen. Dit had ze niet verwacht, maar laat zich toch overhalen. Met jas en al ligt ze onder het donsdek. Stefan komt erbij met de champagneglazen in de hand en ze maken het gezellig.

In de garage heeft hij een oldtimer staan, welke hij er speciaal voor Phaedra uitrijdt. Mmm… wil hij haar imponeren? De auto is wel heel klein, zo klein zelfs dat Phaedra er amper uit geraakt. Een kort moment zit ze geklemd en vast. Nadat ze zich in rare bochten heeft gedraaid, raakt ze er toch uit. Hun lach klinkt heel ontspannen.

Stefan heeft moeite gedaan om een exclusief restaurant te boeken, maar Phaedra flapt eruit dat ze hier al geweest is. (inplaats van te zwijgen) Je ziet duidelijk zijn teleurstelling; daar gaat de verrassing.
Het eten is fantastisch en het lijkt goed te klikken tussen die twee.

Dan wensen de raadgevers met elk van de mannen apart te spreken. Na vandaag hebben we eigenlijk ook een andere kijk op hen, tot nu toe hadden we ze nog niet zo van dichtbij bezig gezien.

Als eerste mag Jan naar binnen, meegaand en onderdanig. Eigenlijk vrij soft.

Pascal geeft toe dat zijn gevoelens nu pas beginnen te komen. Hij komt heel zelfzeker over en stelt zijn eisen over wat hij in een vrouw zoekt. (de rollen een beetje omgekeerd?)

Stefan is ook geen doetje en op de vragen van de raadsheren is zijn antwoord dat als Phaedra zijn vrouw zou worden, zij zich ook aan hem zou moeten aanpassen.

De ‘jury’ beslist dat pascal zeker blijft en er moet gekozen worden welke van de twee anderen naar huis mag. En het wordt… Jan…

Jaja… nog maar twee… nu duurt het niet meer lang.

Advertenties
Posted in TV

18 reacties op ‘Een man voor Phaedra. (deel 9)

 1. Allez we zijn er bijna 🙂

  Zo uit je beschrijvingen zou ik echt niet kunnen opmaken wie nu werkelijk geschikt is voor Phaedra (of wie ikzelf zou kiezen)…Ik betwijfel nog steeds of ze via dit programma de ware Jacob heeft gevonden. Misschien moeten we nu allemaal een gokje wagen: heeft Phaedra momenteel een relatie met de uiteindelijke winnaar of niet? :-p

 2. T’is geen oldtimer. Die wagens zijn bouwpakketten. Donkevoort noemen ze die dingen. Interessant hé 😉
  Het belangrijkste is je ontgaan denk ik. Phaedra heeft zich
  versproken. en ze voelt weinig of niets voor de overblijvende mannen . Vonken zijn er alleszins niet.
  Ze zei dat ze dacht: 12 mannen, je kiest er de leukste uit en dan ga je lekker op reis. Dat zegt voldoende over de intenties waarmee ze aan dit programma begonnen is.
  Nu wordt het persoonlijk en dat steekt haar wat tegen.
  Ze had ook helemaal geen moeilijke momenten bij het afscheid van Jan en ook Dina praat tegen die gasten alsof het kinderen zijn.
  Als je de mannen die meedoen echt een kans wou geven
  en zelf ook naarstig op zoek bent , flap je er zoiets niet uit.
  Met de uitspraak over het restaurant waar ze al geweest is vond ik het juist goed dat ze dat zei. Als je weet met wie ze allemaal al een relatie heeft gehad moet je wel naïef zijn om haar te willen imponeren met een (poep)sjiek restaurant. Enfin, ik vertel niks nieuws en we zien wel. Leuk om lezen hoe jij die uitzendingen beoordeelt.

 3. Spannend! Aangezien ik er nooit naar kijk (hier de samenvatting lezen is genoeg voor mij) en ik die gasten wel eens wil zien: kan je ook eens een fotootje van de aanbidders posten? Het lijkt me ook dat Pascal meest kans maakt (hij heeft al een dochtertje, dat zal haar moederinstincten nog aanwakkeren)?

 4. @Duvel
  Oplossing gevonden. Akismet heeft enkele reacties weerhouden, als verdacht, welke ik dan kan ontspammen.
  Van wagens ken ik niets, wat mij wel opviel is dat je met een echte oldtimer zo’n snelheid niet kan halen.
  Dat Phaedra helemaal niets voelt voor die mannen, dat weet ik al lang. Ook dat er geen vonken zijn en verliefdheid al helemaal niet. Zijzelf is ook een vrij afstandelijke koele madam.

  @Elise
  Het antwoord waar je op wacht, staat hierboven al. Jouw ragazzadelmondo zat ook in hold.

 5. Seg! Gaat het wat ja? Ik wist nog helemaal niks van die Pascal.

  En duh, verbaast het iemand dat ze haar gading tussen die lading paspoppen niet vindt? De leukste heeft ze tweedes naar huis gestuurd (die deed me een beetje aan moose denken, maar dan met wat te veel kleren).

  @Duvel : Neen, mijn bazeke, ook zo’n orgastische mededeling is totaal oninteressant.

 6. Je lijkt goed op de hoogte te zijn.
  Het lijkt wel of je haar kent.
  De hele vertoning is dus op niets uitgedraaid.
  Heeft ze al een ander ?

 7. ‘k Hoorde daarstraks zeggen dat Phaedra een vaste vriend heeft. Opgescharreld net voor de opnames voor “een man voor Phaedra” begon. Nu ben ik razend benieuwd naar de afloop – die ik op je blog hoop te lezen.

 8. Goedendag,

  Wij vragen u toestemming om eventueel een paar artikelen op Medium4You te kunnen publiceren, met name het stuk “Een man voor Phaedra” dat wij heel interessant vinden.

  Elk artikel wordt gepubliceerd onder de naam die door de auteur wordt gekozen, en ook met verwijzing naar de website in kwestie.

  Wij zouden het appreciëren om met u te corresponderen en op eventuele vragen die u zou hebben te antwoorden.

  Met vriendelijke groet,

  Het redactieteam van Medium4You

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s