Opa pakt epo.

Ons toneelgezelschap ‘De Pallieters’ viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan. Deze groep, opgericht door Fons Thijs, is vrij goed gekend in heel Limburg.

Een jaar geleden reeds, begon Fons met de voorbereidingen, het stuk werd gekozen, de spelers geselecteerd. Het moest een groot feest worden. Zelf wilde hij nog de hoofdrol spelen, voor de laatste maal, want dan ging hij ermee stoppen. Vijftig jaar toneel en regisseren, dat is niet niks.

Maar het lot besliste er anders over… vorig jaar op 15 mei, overleed Fons, heel onverwacht. Zijn droom heeft hij niet meer mogen meemaken.

Maar zijn mensen besloten om er toch nog iets van te maken, ter ere van hem, de stichter.

Ze brachten het stuk’ Opa pakt epo’ een blijspel met een klein pikant tintje. Alle leden en oud-leden, vrienden, sympathisanten en andere toneelgroepen werden uitgenodigd. De Schepen van cultuur en een afgevaardigde van ‘Open Doek’ toonden door hun aanwezigheid het respect dat Fons verdiende. Naderhand was er een receptie. Een dia-montage toonde beelden uit de grote verzameling van al die jaren optredens. Iedereen herkende zich wel ergens terug in die foto’s.

De hoofdrolspeler, die zijn personage sterk vertolkte, deed de mensen schaterlachen, terwijl zijn hart bloedde. ’s Morgens was zijn eigen geliefde moeder naar haar laatste rustplaats gebracht.

Het is heel eigenaardig, maar ik kan mij herinneren dat zoiets al voor de vierde maal gebeurde. Rond de première stierf er een vader of moeder van een van de spelers. Je zou voor minder bijgelovig worden.

Maar het stuk had succes en van ergens daarboven zal Fons wel tevreden toegekeken hebben… had hij dat toch nog maar mogen beleven…

Bedankt Fons, samen hebben we een hele fijne tijd beleefd.

Advertenties

6 reacties op ‘Opa pakt epo.

 1. @zapnimf
  Een actrice heeft het twee maal aan de hand gehad, bij een opvoering stierf haar vader en een ander jaar haar moeder. Het is idd bizar…

  @duvel
  Hij praatte al enkele jaren over zijn grote feest.

  @micheleeuw
  Je moet toch maar een sterk karakter hebben om op zo’n dag de première tot een goed einde te brengen, en de opvoeringen die nog moeten komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.