Een man voor Phaedra. (deel 10)

hpim0704_466x350.jpg

Nu gaan we weldra weten welke beslissing er valt. Wordt het Pascal ofwel Stefan?

De mannen zorgen voor ontbijt en trekken ermee naar Phaedra’s slaapkamer. Gezellig met drie op bed boterhammetjes smeren en koffie drinken. Het lijkt wel een sprookje. Maar ze zijn zich er goed van bewust dat morgen voor één van hen het verhaal eindigt.

Dina doet haar intrede en maakt meteen bekend dat Stefan met Phaedra mee mag naar Antwerpen. Hij voelt zich in de wolken dat hij zo ver is kunnen geraken om bij de twee laatsten te horen. Alhoewel Phaedra nog steeds onzeker is over haar keuze, laat hij zich volledig gaan en opent zijn hart voor haar.

In de stad brengen ze een bezoek aan een chocolatier. Ze gaan samen iets maken in echte chocolade. Het moet een bonbonnière worden in de vorm van een hart met een roos er boven op. Phaedra zet met een puntzakje de letter P van haar naam erop. Maar Stefan voegt er stiekem nog een S bij. Wanneer ze dan haar handen wil wassen, blijkt er geen drup water uit de kraan te komen. Stefan ziet daar geen probleem in en likt tot haar groot jolijt de chocolade van haar handen af.

In de villa wacht Pascal ongeduldig op hun terugkeer. Hij mag mee naar een wijndegustatie. Dat ziet hij wel zitten en verheugt zich al op een plezante namiddag.

Het proeven blijkt goed mee te vallen en menig flesje wordt gekraakt. Alhoewel ze zuinigjes proeven, wordt de sfeer toch een beetje lustig. Elkaar over en weer plagend vertrekken ze terug in de opperbeste stemming. Hun humor ligt zo’n beetje op dezelfde golflengte.

Stefan begint te piekeren en schat zijn eigen kansen hoe langer hoe minder in. De twijfel knaagt aan hem.

Samen met hun drieën aan het avondmaal, is het competitiegevoel duidelijk voelbaar. Het eten is gebracht door een traiteur, zodat ze hun aandacht volledig aan Phaedra kunnen wijden. Zij maakt van de gelegenheid gebruik om hen enkele vragen te stellen over de voorbije dagen.

Welk moment Pascal het slechtste vond? Toen ze die hondjes moesten aankleden, verschrikkelijk vond hij dat. En het leukste was dan de date in het Japans restaurant.

Stefan vond het heel erg toen hij zo ziek was en daardoor enkele activiteiten moest missen. Maar dat Phaedra aan zijn bed zat met een warm drankje, maakte voor hem alles goed, dat ogenblik zou hij nooit vergeten.

De laatste ochtend breekt aan, het moment van de waarheid nadert. Het idee hieraan brengt nog meer zenuwen mee voor beide mannen.

Met hun drietjes vertrekken ze naar Phaedra’s grootmoeder in Brugge. Zij mag de mannen keuren en haar gedacht er over zeggen. Blijkt dat de dame niet op haar mondje gevallen is en ze vraagt honderduit. Ze zegt rechtuit dat ze beiden een kop hebben die haar aanstaat.

Ze gaan beiden een wandelingetje doen met de hond, zodat Phaedra even alleen is met haar mémé, ze wil duidelijk horen wat deze haar te zeggen heeft, ze hecht veel waarde aan haar mening.

Terug in het huis, praat ze nog met elk apart en laat hen voor zichzelf pleiten. Haar twijfel is zo te zien nog steeds heel groot. Dan wil ze nog even nadenken. Aan Dina vertelt ze dat de mannen zo verschillen van elkaar dat het moeilijk is om een vergelijking te maken.

Stress… stress… stress…

Dan volgt het moment van de grote beslissing. De raadgevers stellen haar voor om vooral haar hart te volgen. De mannen sterven bijna van de spanning.

Het wordt… Pascal.

Stefan is helemaal overdonderd, alhoewel hij toch zijn eigen kansen laag inschatte. Hij wenst hen veel succes en mag zijn koffers pakken, om naar huis te vertrekken.

Het nieuwe koppel heft het glas op hun toekomst samen met de andere aanwezigen.

Dan mogen zij beiden ook koffers pakken voor een paradijselijke vakantie.

Dat zullen we volgende week dan zien. Ze nemen uitgebreid afscheid… saluut…

Advertenties
Posted in TV

8 reacties op ‘Een man voor Phaedra. (deel 10)

 1. Nu was ik natuurlijk razend benieuwd over hoe Pascal er uit ziet en ben gaan surfen.:-)
  Allee vooruit! Het doel is bereikt! Hiermee bedoel ik dan: populaire televisie. 😉

 2. Ozo. Pascal dus. Tiens, ik wist dat al. (Hoe zou dat nu komen?)
  Genoeg over die mannen. Die Dina kan toch boerinachtig uit de hoek komen hè, of ben ik dat nu alleen die dat vindt?

 3. ik vind deze posts interessanter dan het programma zelf, want ik lees ze elke keer, terwijl ik het programma nog geen enkele keer gezien heb. Allez, benieuwd wat de ontknoping wordt.

 4. Ik heb het wel gezien. Pfff. Die Phaedra, een mooie vrouw maar een zeer slechte actrice.
  Er zijn gevoelens. Jaja, als ik met een hamer op mijn vinger klop, zijn er ook gevoelens.
  Zelfs de beste regisseur kan met alle knip en plakwerk niet verdoezelen dat er hier geen greintje sprake is van romantiek of whatever. Enfin, we zullen wel zien..of juist niet

 5. @Duvel
  Natuurlijk is het niet echt, dat is toch duidelijk vanaf het begin. Het is show, amusement. Maar toch zijn er altijd mensen die het geloven. btw, let eens op die advocaat…

  @vandepot
  Je loopt achter, want dat was in de eerste plaats haar bedoeling, de rest zal maar bijzaak zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s