De dag na 1 mei.

images_466x3501.jpgWat een discussie; moeten de winkels op 2 mei dichtblijven of gaan ze open. Zou het nu zoveel verschil maken voor de klanten als ze op die bewuste vrijdag geen boodschappen kunnen gaan doen?

Open houden is heel goed voor de bazen, omdat er veel mensen wel vrij hebben, wat meer klanten geeft. Maar het schijnt dat het winkelpersoneel liever niet werkt dan 400% betaald te krijgen, (de helft gaat toch naar de staat). Er zijn al grote monden die het hebben over luieriken, dat is er fors over. De arbeiders maken waarschijnlijk de brug en hebben zo een heel lang weekend. Maar in de winkels moeten ze op zaterdag alweer paraat zijn. Wat er ook nog bij komt: op 1 mei is er hier jaarmarkt, waar je ook al terecht kan voor allerlei etenswaren.

En de kopers die gewoon zijn om in Nederland boodschappen te doen, gaan het ook niet laten omdat op vrijdag de warenhuizen open zijn.

Natuurlijk zijn er nog mensen die moeten werken, zoals de bakkers, de horeca, die hebben het dubbel zo druk als andere dagen.

Iedereen heeft zo een beetje zijn eigen mening hierover, maar er zijn toch genoeg dagen om boodschappen te gaan doen. Voor mij mogen ze op 2 mei gewoon gesloten houden.

Maar ja… wie ben ik?

Advertenties

11 reacties op ‘De dag na 1 mei.

 1. Op 1 mei is het bij de katholieken ‘rerum novarum’ en voor de socialisten is het op 1 mei het ‘feest van den arbeid’. Benieuwd wat dat gaat geven…?!
  Goede gelegenheid om de film “Daens” (nog) eens te bekijken…

 2. @veerle
  Ik denk dat de syndicaten het niet gaan toelaten, in zoverre die nog iets in de pap te brokken hebben.

  @nagolore
  Over een botsing tussen de twee heb ik hier toch nog nooit gehoord. Feest van de arbeid is hier de algemene benaming.

 3. Als ex-zelfstandige vind ik dat er te veel gemoeiald wordt. Zelf-standig = eigen boontjes doppen.Dat wil dus ook zeggen: zelf mogen beslissen of je al dan niet de zaak open houdt.

 4. De Staat maakt een Brugdag op 2 mei. Niet goed voor mij want ik ben hem kwijt aangezien vrijdag mijn 4/5-dag is.
  Dat is altijd de discussie : de bazen willen winst, de werknemers een (extra) vrije dag. Dat de bazen zelf werken en werknemers die willen thuis zijn, thuis laten. Of is dat te simpel ? 😉

 5. Na 23 jaar in een grootwarenhuis gewerkt te hebben kan ik hier een hartig woordje over meespreken. Altijd problemen om je verlof te krijgen (waar je recht op hebt), problemen om overuren terug te krijgen, problemen om eens een zaterdag vrij te krijgen, problemen om Kerstavond. Laat de mensen op 3 mei ook maar thuis blijven, dan hebben ze eens een weekend dat de naam waardig is. Ze verdienen dat!!! Ik zal mijn frigo wel op voorhand vullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s