Witte zwanen, zwarte zwanen.

zwaan_rr031106_466x350.jpg

In Munster, Duitsland zitten ze met een onmogelijke liefde opgescheept. Een zwarte zwaan, met de naam Petra, werd er hopeloos verliefd op een plastieken witte zwaan, aangedreven door pedalen op het water. De witte is natuurlijk een heel stuk groter maar dat deed niks af aan haar verliefdheid. Trouw zwom ze naast haar partner (of wat zij daarvoor aanzag).

In de winter werden de waterfietsen binnengehaald voor onderhoud en bleef Petra eenzaam achter. Maar op een andere vijver leerde ze een echte witte zwaan kennen. Na enkele maanden samen werd de witte het beu en liet Petra in de steek. (alhoewel zwanen monogaam zijn). Ze treurde in alle eenzaamheid, iedereen kreeg medelijden met de onfortuinlijke geliefde.

Dan hebben ze als oplossing de plastieken zwaan in de dierentuin gezet en Petra erbij gehaald. Van ver herkende ze haar vriendje en haastte zich er schreeuwend naartoe. Nu zijn ze voor altijd samen, de zwarte peddelt lustig aan de zijde van haar geliefde, voor altijd. Van één ding kan ze zeker zijn: deze zal niet wegvliegen!

Zo zie je maar hoe blind liefde zijn kan!

(bron ZDF)

Advertenties

8 reacties op ‘Witte zwanen, zwarte zwanen.

  1. Ik word een oude romantische seut : zoals je schrijft ‘haastte zich er schreeuwend naar toe’ is genoeg om mij in tranen te doen uitbarsten. Ik ben blij dat de mensen van die dierentuin haar ‘geliefde’ terug hebben gebracht zodat ze weer gelukkig is.

  2. @Annemie
    Vind ik ook.

    @micheleeuw
    Iedereen die aanwezig was, geraakte onder de indruk. Ik zag de reportage op tv, en het was echt zoals ik het beschrijf, ze herkende haar vriendje van uit de verte.
    Konden wij ook maar zo simpel gelukkig zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s