Daar is de zon… bijna.

Vandaag was begonnen met prachtig weer. Daar maak ik dan meestal gebruik van om enkele boodschappen te doen. Mijn buiten thermometer gaf twintig graden aan, wat wil je nog meer?

Met mijn boodschappen eindig ik natuurlijk op een terras. Inderhaast hebben ze daar de stoelen naar buiten gebracht, op korte tijd zijn ze allemaal bezet. Zaaaalig!

Omdat ik weet dat H. naar de bib is, bel ik haar om naar mij toe te komen als ze zin heeft. En of ze zin heeft!

Terwijl we zitten te genieten van de kostbare zon op ons gezicht, horen we iemand zeggen; net op tv gezien, de koers, het regent daar pijpenstelen. Allee zeg, Luik ligt toch niet zo ver van hier?

Maar dan zie je de lucht stilaan veranderen, wolken met donderkoppen, het wordt grijzer, wind komt er ook aan te pas. Naja, dat was een kort genieten, maar dat kleine beetje hebben we toch gehad.

Terwijl ik dit schrijf, begint het buiten te druppelen…

In de straat zijn ze begonnen met het opbouwen van de kermis voor 1 mei. Wat voor weer zal het worden? Daar hebben we het raden naar want op 1 mei hebben we al alle soorten van weer mogen meemaken.

Advertenties

16 reacties op ‘Daar is de zon… bijna.

 1. Ook in Brugge is er de jaarlijkse grote Meifoor. Quasi jaar na jaar is het weer dan doorgaans belabberd.
  Geniet van je terrasjes. Hou daar vooral zondag voor vrij, want er wordt 22 graden voorspeld!

 2. Geniet maar van het zonnetje zolang het kan!:-)

  Ik hoop dat het weer op 1 mei uitstekend is, want dan ontmoet ik voor het eerst mijn huidige “schoonfamilie” 😉 Met het zonnetje erbij ben je dan toch een stuk minder zenuwachtig. En dan kan ik natuurlijk een mooi kleedje dragen.

 3. Dezer dagen moeten we genieten van elk streepje zon die we zien. In het weekend van 1 mei zal ik alvast veel wandelen met mijn madam want er zal nog het één en het ander moeten zakken bij haar. Als we de ooievaar zien passeren is het alvast goed.

 4. Dat was gisteren heel gek ja. Tot half drie zat ik in het zonnetje op het terras, om drie uur reed ik naar een buurdorp om een pasbevallen collega te bezoeken, daar hebben we ook nog op haar terras gezeten (lees : ’t bleef droog). En toen ik terugkwam rond vijf uur, bleek het vanaf twee km van ons huis wreed wreed hard geregend te hebben, plassen van tien cm diep.

  Vandaag helaas een beetje hetzelfde verhaal. Bij het opstaan in prachtig weer, trek ik een zomerbroek aan met sandalen. Tijdens mijn namiddagspeeltijdbewaking bibberde ik zowat naast uit die broek van de kou (en geen jas bij natuurlijk, slechts een vestje). Morgen zal’t niet waar zijn! Deze meid is erop voorzien!

 5. Hier, in het Brugse, al veel zon gezien de laatste dagen. De wolken komen en gaan met zo nu en dan een buitje. April-weer … Elke streep zon is meegenomen. Geniet van de terrasjes ! 😉

 6. En probeer dan maar eens te weten wanneer je je jas moet meenemen en wanneer niet! Ik werd vandaag waarschijnlijk gek verklaard op school: met jas in de zon, zonder jas in de regen…

 7. @ xray
  Ik wens je het beste alle drie en veel zon!

  @ zapnimf
  Je kan op het weer niet rekenen. Ik heb twee dagen een body-warmer gedragen, met wat dunnere mouwen en lap, met die plotse koude wind, pijn in mijn knoken.
  Ze beginnen al te twijfelen aan de opwarming van de aarde!

  @ micheleeuw
  vandaag om 7h was het buiten nog 18 gr. en toch niks warm.

  @ Melissa
  Ik ga dus ook nooit weg zonder regenscherm. Het overvalt je en ik word niet graag nat op mijn hoofd.

  @ Elise
  Als je in de zon kan zitten, lijkt het wel of je huid de zon opzuigt.

 8. Woensdagnamiddag moest ik om 15 uur ergens zijn. Ik trok een bleke broek aan en nietsvermoedend vertrok ik in mijn korte mouwen (en met een pull op mijn schouders). Rond 14.45 is het in Gent echt beginnen gieten en ik was natuurlijk kletsnat en mijn broek was direct vuil. Domme ik toch. (Ik was nogal gehaast bij het vertrekken en ik vond mijn paraplu helaas niet.) 😉

 9. @ Linn
  Ongeveer overal hetzelfde verhaal, alleen dat het hier wat later begonnen is.
  Ik heb verschillende regenschermen van 1€, want ik verlies ze, vergeet ze, ze waaien kapot, verwissel ze en kom dan thuis met een oud exemplaar.
  Van het moment dat we de zon zien, denken we dat de zomer begint.

 10. Ik doe mijne staminee open op 1 mei!! Normaal zijn we gesloten op donderdag. Maar aangezien ik dan ook nog ne keer verjaar op 1 mei, wil ik vooral veeeeel volk zien!!
  Spring of leg je op je fiets en kom maar af.

 11. @ tine lemaitre
  Ik wens je mooi weer op donderdag, alhoewel als het regent komen ze gewoon naar binnen.
  En in de eerste plaats een heel gelukkige verjaardag!
  Afkomen? Ik weet niet eens waar jouw stamineetje zich bevindt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s