Superhond 2008 (deel 2)

David en Remco zijn als eerste wakker. De keuken ligt erbij als een slagveld. Stilaan beginnen ze toch maar aan de puinhoop die ze gisteren hebben achtergelaten. Sommigen hebben een serieuze kater en een zwaar hoofd.

Davina heeft weinig geslapen, ze blijft zich zorgen maken over haar hond, die zich niet gedraagt zoals gewoonlijk.

Vandaag gaan ze werken aan een nieuwe uitdaging: de honden moeten bewijzen dat ze hun baasje kunnen redden.

Joleen verwacht het ergste. De meesten zijn ook bang dat ze moeten bungeespringen.

Dina arriveert per helikopter, samen met Jan en Daniel van het reddingshonden-team, ze beginnen al onmiddellijk met een demonstratie.

Op voorhand had zich al een persoon verscholen en die moet nu gevonden worden door de reddingshond. Zo zien de kandidaten meteen wat er van hun hond wordt verwacht. Het dier heeft maar weinig tijd nodig om de man te vinden want hij is hiervoor opgeleid. Dat zal straks wel anders worden!

Nu moeten allen om beurt slachtoffer spelen, zodat hun hond hen kan zoeken.

David is als eerste aan de beurt, Remco moet even wachten en heeft weinig of geen moeite om zijn baasje te vinden.

Kim mag als tweede, maar hond Mieke laat zich afleiden door de andere honden en slaagt niet in de proef. Het is duidelijk een teleurstelling voor Kim.

Wanneer Joleen zich gaat wegsteken, kan Dina hond Whoopy amper houden. Dan vliegt hij recht naar haar schuilplaats. De rest doet het vrij goed.

Andy is vrij zeker van zijn Chernia en laat haar zonder lijn achter, erop vertrouwend dat ze zal blijven zitten tot hij roept. Het lukt niet en daarom wordt ze toch aangelijnd. Maar de fut is er een beetje uit en de hond gaat op zijn gemak een plasje doen en heeft dan een beetje hulp nodig om de juiste richting uit te gaan. Dit loopt fout.

Thierry twijfelt aan Skippy, omdat deze dolverliefd is op Whoopy. Maar de Skip vliegt als een pijl uit een boog recht naar het baasje. Natuurlijk is Thierry de koning te rijk.

Wanneer het etenstijd is komt David niet opdagen, hij heeft geen honger en zijn maag ligt overhoop.

Er ontstaat wat wrijving tussen de deelnemers onderling, omdat de ene hond aan de leiband moet en de andere mag loslopen. Met zoveel honden in één huis moeten er regels opgesteld worden.

Davina weet zich geen raad met Alana en daarom gaat Geert eens met haar praten. Hij vermoedt dat de hond nog wat jong is en dus eigenlijk in zijn puberteit, waardoor hij af en toe wat kuren vertoont. Na dit gesprek voelt Davina zich opgelucht, nu begrijpt ze de situatie beter.

Vanaf de volgende dag, vertelt Dina, zullen de proeven afgelegd worden voor de jury, want tenslotte moet er een baasje met hond naar huis gestemd worden.

Samen met Geert gaan ze trainen. De bedoeling is dat ze hun hond op commando op een matje doen gaan liggen, wat heel moeilijk is. Vooral Thierry heeft problemen met Skippy, die enkel oogjes heeft voor Whoopy.

Later hebben ze samen een gesprek over de honden. Om conflicten te vermijden, moeten de viervoeters aan de leiband. An is hierover een beetje lastig en vertrekt naar haar kamer met Ouzo.

De tweeling heeft iets bedacht, ze gaan een kussen inwrijven met worst, in de hoop hun hond daarmee te kunnen misleiden.

David is ziek en besluit in bed te blijven. Hij heeft het gouden bot, dus kan hij vandaag nog niet naar huis gestemd worden.

Dan komt Dina met goed en slecht nieuws. David is naar het ziekenhuis en zal daar enkele onderzoeken moeten ondergaan. Het goede nieuws is dat ze voor elke deelnemer een groepsfoto heeft, resultaat van de fotoshoot van vorige week.

Buiten wacht de jury. Op een veld is een raster met ruitjes gemaakt, waarin nummers verdeeld liggen. Elke deelnemer moet een cijfer trekken, waarop hun hond dan op bevel moet gaan neerliggen. Het plan dat de tweeling had met de worsten valt al onmiddellijk in het water.

Sabine trekt nummer twee en heeft hiermee een beetje geluk omdat het net op de rand van het raster ligt. De hond speelt het klaar.

De volgenden hebben minder chance en hun proef mislukt. Monique geeft het al snel op en bij Joleen lukt het bijna. Andy gelooft rotsvast in zijn hond en begint er heel rustig aan, zich de nodige tijd nemend.

Maar de honden begrijpen gewoon niet wat er van hen verwacht wordt, eigenlijk is het een flop.

Wanneer ze aan tafel zitten komt David terug en lijkt helemaal opgeknapt.

Dan vergadert de jury. Twee koppels worden genomineerd en de rest van de groep moet er dan een van naar huis sturen.

Het worden Kim met Mieke en Monique met Kyra.

Kim en hond Mieke zijn de eersten die mogen vertrekken.

Advertenties

12 reacties op ‘Superhond 2008 (deel 2)

 1. Weer een leuke serie waarvan we elke week een professioneel verslag zullen krijgen door Zeezicht! Dit gaat even spannend worden als Phaedra :-)!

  Zeg, wat denk je van een serie “Supercavia”? 😉 Zou dat niet aanslaan op tv? Ik zou meedoen denk ik:-p

 2. Om me aan te sluiten bij tijdtussendoor, inderdaad prettig vertoeven en fijn dat dit weer eens kan zonder de tv. Ik blijft het allemaal nauwgezet volgen hier.

 3. @ tijdtussendoor
  Blij dat het je bevalt.

  @ madame
  Heel schattig, die Skippy. Maar wat ik het mooiste vond: hij ging eerst zijn baasje redden en vergat alle andere honden.

  @ Dorien
  Och, cavia’s met hun korte pootjes… wat kan je die van proeven laten afleggen? Een cross, naar een blad witloof misschien?

  @ jolien
  Wees welkom, jolien, ik vind het leuk om te schrijven.

 4. Als je het niet gezien hebt, is het al wat moeilijker om goed te volgen hier met al die verschillende namen.

  Tussen haakjes, is die Dina heur haar ondertussen al wat in betere plooi als toen bij ‘de man van Phaedra’?

 5. @ Pascal
  Yep…

  @ zapnimf
  Ik doe met opzet de namen erbij om een beetje te kunnen volgen.
  Dina heeft echtige krullen van haar eigen. Ze heeft haar kapsel nu opgestoken… niet mis.

 6. Ik ben geen tv-mens en al zeker geen hondenmens. Na dit en vorig relaas te hebben gelezen, lijkt het programma me pure televisionele bagger, eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s