Shoppen in buitenland brengt op.

Wie goed oplet, kan in het buitenland koopjes doen.

GELD & GEZINWie op reis is geweest heeft bijna altijd wel een of ander koopje gedaan. Redenen genoeg daarvoor: voordelige wisselkoersen, regionale specialiteiten die bij ons onvindbaar zijn of gewoonweg goedkope artikelen. Waar en hoe maak je het meeste kans?

(m24/netto) – In de ons omringende landen lijken vaak koopjes te doen en sommige prijsverschillen zijn de verplaatsing echt wel waard. Denk maar aan de Franse warenhuizen waar je de Belgen meteen herkent aan het grote aantal flessen mineraalwater in hun winkelkarretje. Ook de Luxemburgse benzinestations blijven populair.

Waar vallen precies koopjes te doen voor…

Elektronica?

Voor wie op zoek is naar elektronische of highteckapparaten loont het soms de moeite om de grens over te steken. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop uitgevoerd eind 2007 aan de hand van een lijst van 300 producten uit 12 categorieën. Volgens de consumentenorganisatie gaan Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Nederland – en die volgorde – België vooraf in de rangschikking van de goedkoopste landen.

Voeding en alcohol?

Alle voedingsproducten en alcoholische dranken zijn iets voordeliger in onze buurlanden.

Tabak?

Bij onze buren tabak kopen loont niet. Daarvoor zijn de prijsverschillen meestal te klein. In de EU variëren de prijsverschillen van 1 (in Bulgarije) tot 7 euro (in Groot-Brittanië). Niet verwonderlijk dus dat we zo vaak met sigaretten van de reis terugkeren… vooral uit landen in het zuiden of het oosten.

Medicijnen?

De prijzen van farmaceutische producten bij ons liggen iets hoger dan het gemiddelde (106). Ze zijn lager in Frankrijk en Groot-Brittanië, maar bijzonder interessant in Spanje en Griekenland. Ze blijken hoger in Nederland en Italië (110) en peperduur in Duitsland en Zwitserland (189), dat nochtans de thuisbasis van veel farmaceutische bedrijven is.

Advertenties

10 reacties op ‘Shoppen in buitenland brengt op.

 1. @ Leibele
  Je moet natuurlijk eerst je rekening maken of het de moeite is. En in het buitenland zijn ze ons steeds voor wat muziek betreft. Ook de laatste snufjes in elektronica lopen hier achter.
  Er zijn altijd mensen die het laatste nieuwe willen, die hebben het er dan voor over.

 2. Welwel, ergens in de nabije toekomst wilde ik er ook een stukje aan besteden. Wij gaan sinds kort in de Nederlandse Aldi ons eten inslaan. Euh… we houden de rekeningen bij om te vergelijken, maar wegens nog niet aan toe gekomen, kan ik daar nu weinig over kwijt. Al zijn we er vrij zeker van dat het ons een hele slok op de borrel scheelt.
  Oja, wij wonen dan ook vlak bij de grens.

 3. @ DD. Marie
  In Nederland zijn de medicijnen ook goedkoper dan hier.
  Maar ‘Franse’ geraniums heb je hier ook, en die zijn ook een stuk duurder. Maar jij bedoelt natuurlijk gewone geraniums. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s