Superhond 2008 (deel 3)

Andy mist zijn kamergenoot, Kim, die vorige week naar huis mocht vertrekken.

Er wordt vastgesteld dat David eigenlijk ziek is door de stress. Hij krijgt massages en moet zich leren ontspannen.

De vorige keer had hij het gouden bot (wat vrijstelling betekent), maar nu mag hij het doorgeven aan iemand van zijn keuze. Hij probeert voorzichtig met een hint of hij het misschien aan zichzelf mag schenken… maar dat kan natuurlijk niet.

Het wordt dan doorgegeven aan zijn maat Thierry.

Dina komt het groepje halen en samen gaan ze naar de grote tent, waar trainer Geert hen opwacht. Deze begint met de uitleg dat honden superlief en trouw kunnen zijn, maar het blijven dieren en mensen beseffen niet altijd dat deze schatjes ook kunnen bijten.

Bij Geert gaan ze leren hoe agressief een hond kan worden.

Als eerste mag Joleen beginnen en krijgt een speciaal pak, dat achttien kilo weegt. Het moet haar beschermen tegen de aanval van de hond die hier speciaal voor opgeleid is.

Het is een heel nieuwe ervaring, zo’n woeste hond die in je mouw bijt zonder los te laten.

An met hond Ouzo is de volgende. Wanneer Thierry aan de beurt is en het bijten incasseert van de Duitse Herder, wil kleine Skippy ingrijpen om baasje te redden. Grote held, die Skip!

De vrouwen staan in de keuken de maaltijd te bereiden, maar zijn niet echt tevreden omdat de mannen geen poot uitsteken. Die hebben het immers te druk om met elkaar te competeren over alles wat hun hond wel kan.

Thierry staat erop om een demonstratie zelfverdediging te geven. Het helpt wel om je stress kwijt te raken. Hij neemt David mee op een wandeling en geeft hem de raad om eens goed hard te roepen, om de opgekropte spanningen los te laten. Wat deze ook doet.

De volgende uitdaging gaat over spoorzoeken. Een hond heeft een heel goede neus… maar enkel wanneer hij er op getraind is, kan hij hem fatsoenlijk gebruiken.

Geert zal het hen leren en heeft hiervoor hond Arkan meegebracht, een echte spoorzoeker. Er wordt een spoor geprepareerd, in rechte lijn, met een groot bot. Op elke hoek wordt het bot even op de grond gelegd en dan is het de beurt aan Arkan om zijn demonstratie te geven, fluitje van een cent natuurlijk.

Andy mag de spits afbijten en moet een spoor aanleggen met snoepjes, om de zoveel stappen. Als laatste ligt er het balletje van zijn hond. Nu mag iedereen oefenen en ze amuseren zich kostelijk.

Les twee betekent : baasje zoeken via spoor.

David moet zich verstoppen onder een camouflagenet, tussen de struiken. Omdat honden echt slecht zien, moeten ze hier hun neus gebruiken, willen ze slagen in hun opdracht. Hond Remco vindt David.

Skippy heeft wat meer moeite maar uiteindelijk lukt het toch. De meeste anderen doen het ook niet zo slecht.

Andy is erg zeker van zijn Chernia, maar die schrikt zich een hoedje wanneer hij plots tegenover zijn gecamoufleerde baas staat en begint luid te blaffen, tot algemene hilariteit.

Die avond brengen ze door op café, om een beetje te relaxen.

Drie van de dames gaan echter vroeg slapen om morgenvroeg goed uitgerust te zijn.

De volgende dag moeten de deelnemers afdalen in de ondergrondse mergelgrotten. Daar gaat de proef van vandaag door.

Omdat Thierry het gouden bot in zijn bezit heeft, krijgt hij een heel speciale opdracht. Hij mag lokaas spelen en krijgt een kostuum wat hem verandert in een overmaats konijn.

Eerst mogen de honden goed aan hem snuffelen en dan mag hij zich gaan verstoppen. Willen ze hem vinden, zullen ze serieus op hun neus moeten kunnen vertrouwen.

Ieder krijgt een walkie-talkie, voor de veiligheid. Het zal je maar overkomen om daar in die grotten te verdwalen.

Davina mag als eerste starten. Hond Alana is hevig aan ’t snuffelen, maar slaagt er niet in binnen de vastgestelde tijd ook maar enig spoor te vinden van het reuzekonijn. Andy met Chernia, idem. Annemarie met Chess hebben meer geluk. Joleen heeft Whoopy niet echt in de hand en laat hem eigenlijk spelen tot de tijd om is. Hond Zino van Sabina heeft hier het voordeel van zijn jachtinstinct en haalt de beste tijd.

Bij An met Ouzo gaat het langzaam, maar ze zijn geslaagd.

David, nog steeds veel te nerveus, verknoeit het door zijn hond Remco niet te volgen. Hij trekt hem de verkeerde gang in en verspeelt hierdoor zijn kansen.

Wat later die avond, hebben ze afspraak bij de jury in de hoeve. Joleen ziet het even niet meer zitten. Een opgeluchte David mag aanhoren dat hij toch mag blijven.

De twee genomineerden met respectievelijke hond, zijn vandaag: Monique en Andy.

De finalisten moeten onder elkaar beslissen wie het gaat worden. Heel even is de stand drie tegen drie, en blijft Thierry met de ondankbare taak van de beslissende stem over. Hij is dan ook degene die de uitslag mag gaan vertellen. Hij heeft het er heel moeilijk mee en wil nog wat tijd om na te denken. Zijn stem moet de knoop doorhakken.

Het wordt Andy met hond Chernia, de kunstjeshond, welke in een circus zeker meer kansen zou gehad hebben.

Een beetje gebroken gaat Thierry naar binnen, hij had liever niet als laatste willen stemmen…

Advertenties

12 reacties op ‘Superhond 2008 (deel 3)

 1. @ Andy
  Maakt het zoveel uit? ik zal er in “t vervolg op letten. Iedereen weet toch over wie het gaat want ik koppel de namen van de honden zoveel mogelijk aan de baasjes. Ik vind het leuk dat je hier reageert.
  Ik ben eens gaan kijken op je website, heel mooi gemaakt!
  In het gastenboek waren er evenwel problemen, plots wilden mijn letters er niet meer op en mijn e-mail werd geweigerd. Dan heb ik maar niets gepost.
  Ik vind Czernia een schatje met haar kunstjes, zo ernstig als ze daar zit.
  Shows op tv worden steeds gemanipuleerd, maar je bent toch ver geraakt. Ik heb begrepen dat je zelf honden traint, daardoor was je zo zeker bij momenten.
  Ik wens je nog veel succes met de honden en een knuffel aan Czernia.

 2. Dank je wel voor uw reactie,
  aan mijn gastenboek wordt aangewerkt.
  Dit is ook een prachtige site met veel informatie en daarom kom ik regelmatig kijken en zo blijf ik wat op de hoogte van alles.

  nog veel succes verder en doe zo verder
  groetjes
  andy&czernia

 3. hoi

  Ik vond Chernia een echt toffe hond!
  Vreens eigenlijk dat zo’n bijzonder dier er zo vroeg al uit lag.
  Juryleden zijn soms vreemde wezens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.