Hoe maak je een slechte dieetdag goed?

Neem wat soep voor je hoofdmaaltijd.

Onderzoek toont aan dat miljoenen vrouwen zich volstoppen met fruit om een slechte dieetdag goed te maken. Maar dit is allesbehalve de juiste manier om kilo’s kwijt te raken. Wij leren je hoe het wel moet.

Te veel fruit
Dieetexperte Amanda Ursell: “Het is volkomen normaal dat je soms uitschuivers maakt tijdens je dieet. Maar zo’n slechte dag goed maken door nog meer te eten, is absurd. Je moet inderdaad vijf porties fruit en groenten per dag nuttigen. Maar zeker niet meer, want fruit bevat veel natuurlijke suikers. Het verhoogt je inname van calorieën en zal voor gewichtstoename zorgen. Dus stop met het eten van fruit wanneer je je schuldig voelt over dat stuk chocolade, want het werkt niet.”

Hoe compenseren?
“Je moet al heel wat eten op een dag om bij te komen, dus maak je vooral niet te veel zorgen over je uitschuiver. Houd je gewoon de volgende dag aan wat lichtere maaltijden. Je kunt die bijvoorbeeld beginnen met enkel fruit als ontbijt, een salade als lunch en vis bij het avondeten. Maar overdrijf hier niet mee. Laat vooral de gedachte van je hoge calorie-inname niet overheersen. Als je voortdurend calorieën aan het tellen bent, zal het afvallen pas echt een opgave worden.”

Gevulde maag
“Eet geen fruit bovenop suikerbommen, vervang ze erdoor. En kies voor bessen, aardbeien en pompelmoezen, die hebben weinig calorieën. Drink ook veel water, zo voorkom je dat je gaat eten wanneer je honger hebt. Neem ook soep of salade voor je avondeten om je maag te vullen, dan ga je minder eten van je hoofdmaaltijd.” raadt Amanda Ursell aan.

Eetdagboek
“Maar als je jezelf constant betrapt op het stiekem smullen van caloriebommen, kun je best een eetdagboek bijhouden. Want dan is er iets essentieel mis met je eetpatroon.” vertelt Amanda Ursell.

Diëten draait niet om, in tegenstelling tot wat velen denken, het ontzeggen van je favoriete eten. Je moet gewoon naar je lichaam luisteren en genoeg bewegen. (ep)

Advertenties

8 reacties op ‘Hoe maak je een slechte dieetdag goed?

 1. We zijn deze week gaan eten met vrienden. ik heb gegeten alsof er geen morgen kwam ! Schuldgevoelens ? Neen, geen enkele ! De volgende dag heb ik van alles iets minder genomen en dat was het.
  Ik heb vroeger nog zitten tellen tot ik er gek bij werd en mijn humeur ging naar de vaantjes. Daarom heb ik nu geen zin meer. Liever een kilo meer, dan vies. 😉

 2. “Je moet al heel wat eten op een dag om bij te komen, dus maak je vooral niet te veel zorgen over je uitschuiver”.

  Daar geloof ik nu eens niets van!
  Ik zou eerder opperen: “Je moet al heel weinig eten op een dag om af te vallen, dus maak je maar geen illusies”!

 3. @ Chelone
  Het zou plezant zijn als het andersom was hé!
  Maar te weinig eten is ook geen oplossing, omdat het lichaam zich aanpast.
  Veel groenten, fruit en genoeg bewegen. En dan is het resultaat nog niet wat je wenst…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s