Superhond 2008 (deel 4)

Om tien na negen maakt Thierry iedereen wakker voor het ontbijt. Niet helemaal zonder bijbedoeling, want ze zijn tot het besef gekomen dat er nog maar twee mannen overblijven, ze zijn dus sterk in de minderheid. Misschien de vrouwen een beetje verwennen?

Dina komt er aan met het gouden bot, welk Thierry overhandigt aan Anne Marie met hond Chess.

Buiten in de tent staat trainer Geert al op hen te wachten met enkele speciale gasten, waaonder Severine Doré, met haar blindengeleidehond Branco. Hier gaat wat getraind worden door de honden van de deelnemers om te leren hun baasje veilig naar een bepaalde plaats te brengen. Er wordt een klein klik-apparaatje gebruikt dat een teken is voor de hond wanneer hij het goed gedaan heeft.

Skippy, de kleine Don Juan, kan zich niet concentreren zolang Whoopy in zijn gezichtsveld dartelt. Als ze haar eventjes naar buiten brengen, gaat het al een stuk beter. Ze trainen dat de stukken er van af vliegen.

Dan komt Dina met een camera aan. De bedoeling is dat ze een filmpje maken over de honden dat na montage een beetje een verhaal moet hebben en dan ingesproken wordt met de stemmen van de baasjes.

Thierry laat de veearts komen omdat hij zich geen raad weet met verliefde Skippy. De man heeft een spuitje bij met een hormoonpreparaat om Skip wat rustig te krijgen.

Wanneer ze beginnen met de opnames voor de film, worden de rollen verdeeld en mag Skippy Jaak (van de jury) spelen. Er komt ook een scène met een auto in voor. Het filmen verloop vlot tot op het moment dat honden Zino en Remco het commando krijgen om als eerste naar de eindstreep te lopen. Daar gaat het even fout wanneer beide honden een ogenblik ineen hangen. Het loopt gelukkig goed af, maar David is compleet over zijn toeren en zondert zich af met Remco.

Iedereen trekt naar de professionele geluidsstudio om de film te ‘lippen’. Daar verschijnt David Davidse ten tonele om te helpen de opdracht af te werken.

Monique mag beginnen met tekst en Sabine mag zingen. Het wordt een hilarisch geheel. Er is een douche-scène en zelfs een bedgebeuren.

Vandaag moeten de finalisten bewijzen dat ze hun hond blindelings vertrouwen. De Skip werkt niet echt goed mee op deze laatste training. David geraakt in tranen, hij moet er mee stoppen, want op het ogenblik dat Remco de hond Zino ontwaart, is het duidelijk dat hij schrik gepakt heeft en wil niet meer meewerken.

Dan zijn ze gereed voor de jury-proef. Er moet een hindernissenparcours afgelegd worden, terwijl de baasjes geblinddoekt zijn. De hond moet leiden van aan de deur tot aan de brievenbus. Maar onderweg zijn er ontelbare hindernissen, zoals een plank ingesmeerd met bruine zeep, een berg opeen gestapelde blikken dozen, balkjes, enz. De jury heeft veel plezier bij het aanschouwen van deze chaos. Skippy en Chess doen het goed. Maar Joleen heeft pech, Whoopy doet vanalles behalve naar de brievenbus lopen. Sabine struikelt over dingen, maar slaagt dan toch evenals Davina. Monique haalt een recordtijd met Kyra.

Dan David. Remco schrikt van Zino en wil niet meer. David is erg ontgoocheld.

De jury gaat beraadslagen en bekijkt eerst de film. Het is zo’n grappige bedoening dat ik het moeilijk kan navertellen. Jaak is gecharmeerd door zijn eigen rol in de film, vertolkt door Skippy.

Weer worden er twee baasjes genomineerd; David en Davina.

David weet dat er met Remco niet veel meer aan te vangen is sinds hij met die angst zit opgescheept.

Zo denken blijkbaar de meesten van de anderen er ook over en vinden dat hond Remco rust nodig heeft. Dus mag David naar huis. Hij is eigenlijk boos omdat hij voelt dat niemand hem echt gesteund heeft, maar waarschijnlijk zal hij daarna wel inzien dat dit de beste oplossing is.

Advertenties

11 reacties op ‘Superhond 2008 (deel 4)

 1. Gisteravond heeft mijnheer naar superhond gekeken. ‘k Heb alles gehoord en enkele flarden opgevangen. Zo te zien/horen was het voor David idd de hoogste tijd om er uit te stappen. Eén bundel zenuwen was die jongen.

 2. @ madame
  Ja David was zo zenuwachtig dat het ook wel invloed zal gehad hebben op zijn hond.

  @zapnimf
  Ik begrijp wat je bedoelt, zapnimf. Hier komen veel meer namen in voor. Anders zou je misschien eens moeten kijken naar het programma.

 3. Zoveel honden bij elkaar, dat moest vroeg of laat wel tot problemen leiden tussen de diertjes.
  Hopelijk geen vechtpartijtjes of bronstigheden meer voor de honden!

 4. @ Dorien
  Die beestjes raken gestresseerd door die trainingen. Ze moeten dingen doen waar ze niet voor gemaakt zijn, (bij manier van spreken) en de tijd is te kort.

 5. Iedereen heeft waarschijnlijk wel gelijk dat David en Remco het niet meer aankonden. Maar moeten zij boeten door wat Zino hen aandoet? Nee toch. Ze konden al niet met volle kracht beginnen aan Superhond omdat David ziek werd. Zoveel tegenslag verdienen ze toch niet?
  En thierry zette hem alleen nog meer onder druk door hem eruit te stemmen. Door een vriend op zo’n manier verraden worden, kwetst verschrikkelijk. Het is niet moeilijk dat David bijna vertrokken was zonder afscheid te nemen van zijn zogezegde goede kameraad. Al was het dan met de beste bedoelingen, hij had het anders moeten aanpakken als hij echt vond dat David aan rust toe was.

 6. @ Hanne
  Ik probeer onpartijdig te blijven wanneer ik mijn verslag schrijf. Het zijn allemaal goede kandidaten en prachtige honden.
  Discussies om iemand zwart te maken kunnen door mij verwijderd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.