Superhond 2008 (deel 5)

Na het vertrek van David, blijft er nog maar een man over en zes vrouwen. Het lijkt wel Thierry met een harem.

Dina maakt een erg opvallende entree: een auto met grote luidsprekers op.

Ze neemt de finalisten mee naar de tent en stelt hen voor aan Miss Eva, die in gezelschap is van vier circushonden. De viervoeters mogen enkele kunstjes laten zien. Iedereen kan al zo’n beetje raden wat er gaat volgen…

Dan horen ze het: aan de kerk in het dorp staat er een echte circustent opgesteld. De opdracht is dat elke hond een kunstje moet leren om dan op te treden voor een publiek. Maar dat publiek zullen de kandidaten zelf moeten bijeen trommelen, de tent moet vol geraken.

Eerst moet er echter een act bedacht worden wat hun hond aankan, dat is niet zo gemakkelijk. (dit was nog iets geweest voor Czernia). Er wordt druk geoefend.

Monique zit weer met twijfels omdat hond Kyra niet veel zin heeft om mee te werken. Joleen haar probleem is dan weer dat Whoopy een schijnzwangerschap heeft en daardoor heel lusteloos is, volgens de veearts is dat eigen aan verwende dieren.

Het gouden bot gaat van Anne Marie naar haar zus Monique. Maar zoals steeds hangt daar ook iets aan vast. Ze mag kiezen: ofwel houdt ze het, waardoor ze automatisch vrijstelling geniet. Of ze levert het in en in ruil worden familie en vrienden uitgenodigd van alle deelnemers.

Ze krijgt wat bedenktijd en iedereen hoopt natuurlijk op de tweede optie.

Monique drijft de spanning wat op en verkondigt dat ze kiest voor de vrijstelling. Op de gezichten staat teleurstelling te lezen, maar ze hebben er alle begrip voor. Plots klinkt er gejuich als ze toegeeft dat ze hen in het ootje nam… de familie en vrienden komen!

Dan is het tijd om kleding te gaan uitzoeken die gepast is voor hun act. Dat blijkt geen probleem te zijn.

En passent gaan ze al een kijkje nemen in de circustent, wat toch wel met gemengde gevoelens gepaard gaat. Dit is niet niks! Nu nog mensen zoeken om publiek genoeg te hebben. Joleen mag de micro bedienen en haar stem galmt door het hele dorp. Iedereen wordt uitgenodigd om naar het spektakel te komen kijken. In de kroeg lopen ze de plaatselijke voetbalploeg tegen het lijf. Het is daar vollen bak en natuurlijk moeten ze een pintje meedrinken. Maar het oefenen met de honden mag niet vergeten worden.

Even lijkt het er op dat Zino de kleine Skippy aanvalt, maar het loopt goed af.

In de tent begint het volk al toe te stromen en de ambiance viert al hoogtij.

Wanneer de deelnemers aankomen met pak en zak, zitten ze serieus onder de stress.

Eindelijk is het zo ver, Dina kondigt het begin van de show aan. Waarna Jaak de micro overneemt.

Thierry mag als eerste op. In zijn tarzankostuum voert hij zelf al een showtje op. Skippy heeft een soort leeuwenkraag, (een klein leeuwtje dan) het contrast is hilarisch. Maar de Skip ziet een kennis in de tribune en vliegt er naartoe. (weg show).

An en hond Ouzo brengen het er goed vanaf. Anne Marie moet Chess een beetje helpen, maar niemand die daar over struikelt.

Een ander probleem duikt op: Whoopy heeft haar baas gezien en is nu helemaal zenuwachtig en opgewonden. Dat wordt moeilijk, want er is met haar niets meer aan te vangen. Ze is alles vergeten wat ze geleerd heeft. Joleen’s moed zakt tot diep in haar schoenen.

Sabine maakt met hond Zino een heel goede beurt. Hij luistert goed en ze heeft een goede act in elkaar gestoken, waarbij de hond over latten moet springen, die ze steeds hoger zet. Het publiek kijkt gespannen toe, of het zal lukken? Maar door zijn grootte heeft Zino hier geen enkel probleem mee. Er volgt een groot applaus.

Eindelijk mogen de finalisten hun familie omhelzen, ze hebben elkaar erg gemist. Er vloeien tranen van vreugde en opgekropt verdriet. Dan volgt er weer het afscheid van elkaar.

De jury heeft na beraadslaging twee mensen genomineerd: Joleen en Davina.

Monique mag de uitslag bekend maken: Davina gaat naar huis…

Advertenties

7 reacties op ‘Superhond 2008 (deel 5)

 1. Dat was wel een originele opdracht. Ik hoop dat onze trouwe viervoeters zelf ook lol beleefd hebben aan de circusact.

  Benieuwd naar wat de volgende aflevering brengt!

 2. @ Dorien
  Ja dat is steeds de vraag: hebben de honden er ook plezier aan? Ik denk het wel… want ze krijgen veel snoepjes. 🙂

  @ zapnimf
  Waarschijnlijk is dat toch opgezet spel (denk ik dan) en daarbij, ze kon al niet anders.

 3. Oei, daar kan ik echt niet naar kijken. Maar mijn kinderen zijn er dol op. Dank zij jouw post weet ik ongeveer wie/wat. Van de vorige reeks heb ik wel de laatste aflevering gezien. Die Engelse Bulldog vond ik wel een schatje. Met die honden heb ik nog niet zo’n probleem, maar die baasjes … en zoals je zegt, dat opgezet spel, dat vind ik ook om te huilen. Trouwens niet alleen in dit programma.

 4. @ Kris
  Oh, je bent niet de enige die niet gaarne naar dit programma kijkt. Maar mij verbaast het telkens weer hoeveel mensen het wel lezen… dagelijks.
  Eerlijk gezegd zie ik nog liever die honden dan die onnozelaars die levende wormen of ander gewriemel eten, of die elkaar moeten verleiden op een eiland…

 5. Heerlijk om bij te blijven bij het wel en wee van de prachtige programma’s die Belgie zo rijk is. Dank daarvoor. 🙂

  p.s. op basis van wat ik hier lees, denk ik dat ik voor Whoopy ben. En jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s