Superhond 2008 (deel 6)

Monique mag vandaag het gouden bot doorgeven en kiest voor de lichtjes verbaasde Thierry. Haar uitleg is dat hij het verdient omdat hij als enige man overblijft tussen allemaal vrouwen.

In de tent wacht Geert hen al op voor een nieuwe training. Vandaag wordt het een zware test voor de honden, maar eigenlijk ook voor de baasjes. Want ze gaan wisselen tussen de koppels baasje-hond. De viervoeters zullen moeten bewijzen dat ze zelfstandig kunnen luisteren naar iemand anders. Veel gezucht en gekreun (bij de baasjes), hier zijn ze een beetje bang voor. Dat is heel moeilijk. (maar niemand heeft ooit gezegd dat het gemakkelijker ging worden). Thierry mag bepalen wie de koppels worden, die samen gaan trainen. Hij krijgt wat tijd en bedenkt moeilijke combinaties.

De lijst laat ik hier weg, want het is niet zo duidelijk met al die namen, maar verder zal het wel klaarder worden.

Joleen heeft hier al dadelijk moeite mee, misschien meer dan Whoopy. In tranen denkt ze er al aan om er maar meteen mee te stoppen, maar Geert kan haar ompraten: het gaat goed zijn voor de hond.

Even later lukt het al een beetje. Whoopy doet het goed wanneer Anne Marie roept. Joleen bekijkt het van op afstand en is eigenlijk een beetje jaloers. Iedereen beseft dat de honden veel kunnen leren.

Dan horen ze dat elk met zijn geleende hond in een kamer moet slapen. Joleen ziet het niet zitten: haar Whoopy bij iemand anders op de kamer (op bed eigenlijk). Ze moet echt omgepraat worden.

Maar Whoopy doet zijn opdrachten eigenlijk heel goed.

Thierry volgt de goede raad op om Zino veel te laten spelen, zodat hij goed moe is, het is een slechte slaper. Samen doen ze een partijtje voetbal: man-hond.

Eerst gaan ze naar een beauty-shop voor honden, er moet geshowd worden op de catwalk. Een van de shops wordt uitgebaat door de winnaars van vorig jaar: Max de buldog met baasje.

Alle honden krijgen pakjes aan en moeten dan show lopen voor de jury. De parade op de catwalk valt heel goed mee, zonder problemen lopen de honden naast hun begeleiders. Zelfs Whoopy tot… hij Joleen ziet, dan is hij niet meer te houden.

Om te slapen mogen de honden hun eigen kamer houden, maar moeten de finalisten verhuizen. Het maakt het iets gemakkelijker voor de dieren. Voor de mensen is het wel even aanpassen.

Thierry heeft geen problemen met Zino. Maar Anne Marie heeft iets meer moeite, want Whoopy heeft het hele bed al ingepalmd en daar kan zij niet meer bij. De oplossing wordt: een matras tussen de twee bedden en daar zal zij dan slapen.

Vandaag weten ze nog niet wat de proef inhoudt en iedereen is nu zenuwachtig. Het is belangrijk dat ze de juiste commando’s kennen welke de hond gewend is, want anders zal er van luisteren niet veel in huis komen.

De tocht gaat tot hun ontzetting naar de Olmense Zoo. Dit gaat wat geven, met al die geuren van wilde dieren in de lucht.

De opdracht bestaat erin dat de hond zonder leiband aan de voet van zijn nieuwe baas blijft lopen. Hij moet de wilde dieren negeren en zelfs de eigen baas die onderweg aan de kant staat. Dit wordt een zware test. Skippy als eerste, laat zich plots afleiden door de zoo-dieren, maar herpakt zich en kijkt zelfs niet naar Thierry wanneer hij er langs door loopt.

Dan is het de beurt aan Thierry, met Zino. Dit is een heel gedisciplineerde hond zodat er zich geen enkel probleem voordoet.

Sabine heeft het een beetje moeilijk met Kyra, die er onmiddellijk vandoor gaat recht naar Monique, maar na enige moeite toch weer luistert.

Ouzo luistert niet naar Monique. An ziet dat ze het verkeerd aanpakt, door te lopen, en ze krijgt gelijk.

Joleen heeft Chess, die bang is. Hij draait zich om en wil enkel maar naar Anne Marie. Joleen probeert van alles, maar ze maken een einde aan de proef omdat het duidelijk is dat het niet gaat lukken.

Anne Marie moet Whoopy doen slagen en probeert zelfs met een hoge stem Joleen te imiteren, maar het gaat niet , de test faalt.

De proef zit er op, er zijn er een paar in tranen omdat ze zich schuldig voelen tegenover hun pet. De jury weet genoeg en trekt zich terug.

De twee genomineerden van deze week zijn: Joleen en Anne Marie.

De finalisten praten onder elkaar over de (te) sterke band die Joleen heeft met haar hond. Thierry mag de uitslag mededelen: het is Joleen die naar huis mag. Ze gaan het speciale koppel wel missen.

En niemand die er aan denkt… maar Skippy is zijn liefje kwijt!

Advertenties

6 reacties op ‘Superhond 2008 (deel 6)

  1. Onze Border, Robin mag gewoon hele einden rennen en veel zwemmen en hoeft helemaal niets te laten zien op shows. Hij zoekt genoeg karwijtjes per dag en verveelt zich dus absoluut niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.