Superhond 2008 (deel 7)

Iedereen wordt wakker gemaakt door Dina, ze moeten pakken want ze vertrekken voor twee dagen. Hmm… vakantie?

Thierry mag het gouden bot verdergeven en kiest voor Anne Marie, omdat hij vindt dat hond Chess het groot nodig heeft.

An ergert zich omdat het wel lijkt of hij samenspant met de tweeling.

Dan krijgen ze te horen dat ze voor twee dagen naar de Ardennen gaan, een kasteel in Durbuy wacht hen op. Dit nieuws wordt op gejuich onthaald. Maar ze weten nog niet wat hen te wachten staat.

De jury wil ontdekken wat er bij de honden nog overblijft van hun natuurlijk jachtinstinct.

Anne Marie heeft deze keer door het gouden bot enkel voordelen. Zij mag logeren op hotel en straks mag ze nog iemand uitkiezen die met haar meegaat.

Er wordt een geurspoor uitgezet, zoals voor een vossenjacht. Echte jachthonden laten zien hoe het hoort: de meute moet het spoor volgen en dan de prooi vangen zonder te doden. Natuurlijk is dit een fluitje van een cent en de jachthonden krijgen als beloning een ketel (voor de mensen) stinkende brij, wat voor hen een lekkernij is.

Anne Marie kiest (zoals verwacht) voor haar tweelingzus en samen vertrekken ze naar het hotel. De anderen krijgen zware rugzakken van Mark, de gids.

An en Sabine zijn niet zo gelukkig met de situatie, het begint al met ijskoude voeten bij het vertrek. Het lijkt wel een militaire dril, 15 km, dwars door het bos. Op een gegeven moment is Zino spoorloos in het bos, maar wakkere Ouzo vindt hem.

De gids gaat maar door aan een flink tempo, zonder naar hun klachten te luisteren. Op het ogenblik dat ze door hoge doornenstruiken moeten, zakt bij de finalisten de moed in de schoenen. Hun honden zijn dit niet gewend en daarom besluiten ze om de dieren te dragen, bang dat ze zich anders aan hun poten zouden kwetsen.

An kan Ouzo bijna niet houden, hij is vrij zwaar, maar Thierry helpt haar uit haar netelige positie en zo geraken ze er door.

In het hotel zitten de twee zussen in een lekker schuimbad met een glas sprankelende champagne in de hand. Er zijn wel een klein beetje schuldgevoelens, maar ze besluiten toch tenvolle te genieten van hun luxe-buitenkans.

Ondertussen komen de finalisten aan hun laatste hindernis: tussen de bomen en de struiken door, een scherpe bergop. Dan zien ze enkele tipi’s staan waar ze de nacht zullen in doorbrengen.

An moet haar ergernis tegen Thierry toch eens kwijt en reclameert erover dat het gouden bot steeds maar doorgegeven werd aan dezelfden. Terwijl zij bonen uit blik eten met worstjes, laat de tweeling zich het drie-gangen-menu goed smaken.

Dina is op bezoek geweest bij de tenten en heeft met een vies gezicht van de niet zo lekkere bonen geproefd, maar laat dan stiekem iets eetbaars achter bij haar vertrek.

Dan gaat ze de zussen opzoeken in het hotel en wat ze bijheeft is een roulettespel. Hiermee gaan ze spelen voor een plaats in de finale. Monique belt naar de anderen en elk mag een nummer kiezen. Ze hebben allemaal een geluksnummer en hopen dat ze er bij zullen zijn. Dina begint, maar het wil niet zo dadelijk lukken. Dan lijkt het wel of het Anne Marie haar beste dag is, want haar nummer dertien valt. Hiermee krijgt ze een van de drie finaleplaatsen.

De anderen zullen de uitslag pas morgen horen. Ze slapen heel slecht van de kou en maken een ellendige nacht mee, alleen de hoop op het winnende nummer houdt hen nog een beetje bezig.

Dina komt er aan met de tweeling en wanneer An hoort dat Anne Marie zoveel geluk heeft, staat de teleurstelling duidelijk op haar gezicht te lezen.

Omdat ze het goed kunnen gebruiken mogen ze allen naar het well-nesscenter, ook de honden staat er een verwenbeurt te wachten. Dat was nu echt wat ze nodig hadden om een beetje te bekomen.

Terwijl ze zitten te genieten hoort Thierry toevallig dat ze het over hem hebben. Hij zegt dat hij het kotsbeu is dat er steeds maar aan een complot wordt gedacht. De sfeer is een beetje gespannen en zakt onder het vriespunt.

Maar er wacht hen nog een proef. Dirk laat zien hoe zijn jachthond een namaakeend uit de ijskoude rivier haalt. Iedereen twijfelt of hun hond dat wel gaat doen in zo’n koud water springen.

Anne Marie mag als eerste en tot haar grote tevredenheid haalt Chess de eend zoals het moet.

Dan Sabine, voor haar hond Zino is er geen enkel probleem.

Hier heeft Monique echter minder geluk, want Kyra heeft helemaal geen zin om in het water te springen.

An krijgt de opkikker die ze echt nodig had, want Ouzo slaagt prima in de opdracht.

Voor kleine Skippy hebben ze een klein eendje meegebracht en hij haalt heel moedig zijn prooi uit het water.

Iedereen is half bevroren, maar ze vonden het best plezant en daardoor is het moreel ook weer een beetje opgekrikt.

Nu is het weer aan de jury om te beraadslagen, de spanning is te snijden.

De genomineerden zijn: Monique en Sabine. Er volgt een woordje uitleg, Zino heeft de prooi laten vallen toen hij uit het water kwam en hond Kyra wilde helemaal het water niet in. An krijgt nog een complimentje van de jury over Ouzo. Toen hij uit het water kwam had hij een mooie rechte houding, een echte Dalmatiër waardig. An is hier heel gelukkig mee.

Monique wordt naar huis gestuurd. Anne Marie, die de boodschap mag overbrengen is in tranen, maar ontkracht hiermee toch een beetje de complot-theorie. Ze hebben eerlijk gekozen, het gaat nog steeds om de honden.

Advertenties

11 reacties op ‘Superhond 2008 (deel 7)

  1. oef! Ik was al bang dat er nergens tranen aan te pas kwamen, maar gelukkig: in de voorlaatste zin! Toch nog Drama! Hopelijk beleven die honden er op z’n minst een beetje lol aan. Dat die baasjes lopen balen is ’t minste 🙂

  2. @ bart
    natuurlijk is er drama! En de honden… ze kunnen het niet vertellen, maar ze zijn onvoorwaardelijk trouw aan hun baasjes.

    @ Dorien
    Je had gelijk, een vergissing, ondertussen al aangepast. 🙂
    Al die namen ook…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.