Superhond 2008 (deel 8)

 

De sfeer is wat gespannen in het huis. An voelt zich daar niet goed bij, ze mokt een beetje en vindt dat sommigen het spel niet helemaal eerlijk spelen.

Maar er zijn ook plezante momenten: Sabine verjaart en na een hiep-hiep-hiep!!! Krijgt ze een cadeautje: een dik boek.

De volgende opdracht voor de honden is iets heel speciaals, ze gaan meespelen in een reclamefilmpje. Walter is hier specialist in en legt de bedoeling uit. Plots krijgen ze allemaal een wanhopige blik… djees… hoe gaan ze dat klaarkrijgen?

Als voorbereiding moeten de honden wennen aan de stofzuiger, waar de meesten bang voor zijn. Ze leren rondsleuren met de slang, op commando ergens een poot op zetten en nog enkele dingen die pas bij het afgewerkt product duidelijk zullen zijn. Om te beginnen heeft Ouzo er al geen zin in. Hij houdt allerminst van stofzuigers. An is een beetje wanhopig en vreest dat dit nooit gaat lukken.

Dan komt er bezoek: Annelies, een van de deelnemers van vorig jaar. Zij heeft een rijdend honden-wassalon bij en komt de beestjes mooi maken voor hun belangrijke rol .

De filmploeg palmt de keuken in en maakt er een filmset van.

Sabine is als eerste aan de beurt met Zino. Natuurlijk is dat geen probleem voor de hond, want hij begrijpt steeds goed de bevelen die hij krijgt.

Dan komen An en Ouzo. Ze moet hem laten spelen met de stofzuigerslang, maar Ouzo snapt niet wat er van hem wordt verwacht en heeft helemaal geen interesse. Het lukt niet dus wordt er gestopt met filmen. An is zwaar ontgoocheld en vreest dat hiermee haar laatste kans verkeken is.

Dan Thierry en Skippy. In een mum van tijd staat alles er op wat ze nodig hebben. (Skippy is mijn held)

Anne Marie probeert een van haar bekende trucjes: worst aan de slang, maar het valt niet zo best mee.

Dina heeft een verrassing voor de jarige en stuurt haar naar de living. Daar wachten haar vriend met kinderen om een gelukkige verjaardag te wensen. Dat is haar mooiste cadeau. De kinderen hebben tekeningen voor haar gemaakt en de vriend heeft een grote fotokader bij waar ze samen op staan. Sabine ziet haar familie niet graag weer vertrekken.

Thierry en Anne Marie besluiten om een speciale maaltijd te koken voor de honden als beloning voor al hun moeite. Ze worden bediend aan tafel en krijgen allen een bavet aan. En of dat smaakt! Daarna liggen de honden KO te genieten van een rust die ze wel verdiend hebben.

Ondertussen komen de afvallers van de vorige rondes bijeen in een cafeetje in de buurt. Zij zullen, na de jury, de derde finalist moeten kiezen. Er wordt lustig wat afgeroddeld onder elkaar, maar ze wikken en wegen ook over de beslissing die ze zullen moeten nemen.

Vandaag zullen de finalisten de jury moeten overtuigen dat hun hond de beste is. An krijgt weer wat moed.

De reclamespotjes zijn erg leuk gemonteerd, de niet zo vlotte stukjes zijn verdoezeld. Maar de jury is alert en ziet duidelijk waar de hond heeft meegewerkt en waar niet.

Het filmpje is als volgt: de hond kijkt tv, reclame. Dan hoort hij het vrouwtje thuiskomen en ziet de kruimels op de sofa. Snel gaat hij de stofzuiger halen en zuigt alles proper. Dan gaat hij vlug in zijn eigen mandje liggen. Iedereen is vertederd door deze beelden.

De afvallers zijn ondertussen aangekomen en nemen plaats in de keuken waar ze alles op scherm kunnen volgen.

Er komt nog een proef, nl. een quiz. De jury stelt vragen en het baasje van de hond die het snelst afdrukt, mag de vraag beantwoorden. An haalt drie punten en Thierry twee. Dan vliegt Zino Skippy aan. Even ontstaat er tumult maar ze hebben het onmiddellijk in de hand.

De jury beraadslaagt en besluit dan dat Skippy naar de finale mag.

Blijven nog over: An en Sabine.

De afvallers hebben veel gepraat en stemmen voor An en Ouzo.

De avond eindigt heel gepast met Champagne.

******************************************

Een paar weken na de opnames zien we An in haar eigen keuken. Ze vertelt over haar groot verdriet: Ouzo is plotseling overleden aan een embolie, nog geen twee jaar oud.

De anderen verzamelen bij Sabine en hebben An daar uitgenodigd. Iedereen wil haar iets troostend zeggen en voelt mee in haar pijn.

Dina komt met een mededeling. Omdat ze nu een finalist te weinig hebben, mag degene die het laatst is afgevallen de plaats van An en Ouzo innemen. Dat zijn dus Sabine met Zino.

De finale zal live uitgezonden worden en er kan nu al gestemd worden.

Maar wie er ook wint, voor An zal Ouzo altijd haar superhond blijven…

Advertenties

21 reacties op ‘Superhond 2008 (deel 8)

 1. Hey allemaal,

  Ik heb hier altijd met veel interesse de afleveringen nog eens komen nalezen, omdat zeezicht toch probeert een zeer objectieve weergave te geven. Ik vind het heel knap gedaan hoor!

  Het overlijden van Ouzo was en schok voor iedereen en was ontzettend pijnlijk voor Ann. Nu komt ze er stillaan door, ook met de nieuwe pup (zusje van Ouzo) in het vooruitzicht. Maar Ouzo zal altijd zeer speciaal blijven voor haar en is haar superhond voor eeuwig!

  Nu we op het einde zijn van de afleveringen, wil ik nog even dit toevoegen. Zino is niet zoals ze hem afgeschilderd hebben en ik kom hem hier nu niet even goed praten hoor. Er zijn vele gesprekken geweest op het vtm forum waar alles uit de doeken gedaan werd. Zoals in afl 6 waar Zino zogezegd Skippy aanviel, was het dus wel degelijk andersom. Skippy viel Zino aan!!! Skippy kan Zino niet hebben en die 2 kan je dus niet in eenzelfde ruimte zetten want als Skippy Zino nog maar ziet wil hij er al opvliegen. Dat is er dus ook weer gebeurd tijdens de laatste proef die hierboven beschreven werd. Skippy had vlak voor de opnames van start gingen al 5x door de hondentrainer een time-out gekregen (buiten aan de deur hangen met leiband). Zino reageerde wel als Skippy uitviel of gromde. Ik vroeg wat ik dan moest doen aan Geert de Bolster. Hij zei, niets moet jij doen, jou hond reageert op de uitdaging. Zijn reactie is heel normaal en mag je niet bestraffen.
  Maar weer slaagt vtm er dus in om alles ervoor te knippen en te doen precies of het Zino weer was die uitvloog zonder enkele reden. Allé, het is natuurlijk de bedoeling geweest om ons zo af te schilderen. maar goed, dat overleven we wel… Uiteindelijk hebben we nog heel veel mensen die achter ons staan en daar wil ik die mensen al hartelijk voor bedanken!
  Komen jullie eens een kijkje nemen op Zino zijn website? http://www.users.poink.be/Zino Dat zouden we fijn vinden!
  Tot volgende week maandag live vanuit Bellewaerde!!
  Groetjes en pootjes,
  Sabine en Zino

  PS @ zeezicht: je schrijft dat Ann als eerst de spits afbijt voor de opname, met de stofzuiger, maar dat was ik met Zino. Ik denk dat je ons stukje volledig vergeten bent… snif snif… maar hij was toch ongelooflijk goed he in zijne commercial voor Miele?! 😀

 2. @ Leibele
  Als je dat zou kunnen klaarspelen, mooi meegenomen.

  @ Sabine en Zino
  Het doet mij heel veel plezier dat jij hier reageert. En ik denk wel dat iedereen weet dat opnames gemanipuleerd worden.
  Maar wat duidelijk is: Zino is een heel gedisciplineerde hond. Ik denk dat hij naar de hondenschool geweest is.
  Bij de commentaar dat jij je hond zo korte bevelen geeft viel mij dat op, zo hoort het toch ook.
  En neen ik ben je niet vergeten, ik zie hier in mijn nota’s dat er wel staat: Sabine mag beginnen met Zino- gelukt.
  Af en toe moet ik wel eens wat schrappen en ik geraak wel eens in de war met al die namen.
  Maar ik ben je zeker niet vergeten! Eigenlijk kan ik het evengoed aanpassen.
  Op tv springen ze nogal eens van de ene plaats naar de andere en weer terug. Dat kan ik niet in mijn verslag anders krijg ik een soep.
  Ik ga de website bij mijn favorieten zetten.
  Ik wens jou en Zino veel geluk voor de finale en dat de beste mogen winnen.
  (ik zeg wel eens dat Skippy mijn held is, maar dat is waarschijnlijk omdat hij de kleinste is. Voor de rest probeer in zo neutraal mogelijk te blijven)

 3. hey allemaal !! ik volg al een hele tijd het programma , de vorige ‘ editie’ vond ik niet zo ‘ cool ‘ als nu !! wel een tragisch geval met ouzo , ann veel moed !!!
  ik ga het nog eens hebbe over de afvallers , davy , een soms wel agressieve hond kan ook een superhond worden !
  met de tweeling anne-marie en monique heb ik veel gelache , chess heeft wel kans op de titel van superhond maar ik denk dat dit de uitslag zal worden :
  1. sabine en zino
  2. thierry en skippy
  3.anne-marie en chess
  zo , dit was mijn pronostiekje !!
  waarom ik zino op de eerste plaats zet : hij of zij ( weet niet zo goed ) speelt ook voor de eer van ouzo ( sabine toch hé ) . zo gaan de mensen ook meer stemmen op hem/ haar ( als ze ouzo toch wel willen eren ) .

  vele groeten van robin ( 12 jaar ) !!!

 4. @ robineke
  Het zal er toch vanaf hangen hoeveel stemmen ze krijgen om te winnen.
  Het is fijn dat je hier een stukje geschreven hebt.
  Veel groetjes van mij terug! 🙂

 5. Hey seg,
  skippy MOET ewoon winnen die is zo schattig en die is gewoon de besten (dus de juryheeft gelijk dat ze skippy naar de finale lieten)

 6. Ineens wending sè, nu een van de deelnemers komt reageren.

  En wat stellen we ons nu voor? Een zeezicht die met haar notaboekje op haar schoot meer aandacht heeft voor haar krabbels (’t moet er allemaal just opkomen) dan voor het programma zelf? 😉

  En wat stellen we voor? (geheel subjectief van mijnentwege) : dat je volgende keer iets beschrijft dat maar drie afleveringen duurt! Sissie de keizerin ofzo. (Sissie de cavia is evenzeer gewild)

 7. @ zapnimf
  Voorlopig heb ik genoeg van die programma’s.
  deel 1 is duizend keer aangeklikt en verdrong daarmee altijd mijn nieuwe schrijfsels.
  Nota’s nemen is niet zo moeilijk omdat de uitzendingen gedurig onderbroken worden en stukken herhaald.

  Ongelooflijk dat alle delen nog dagelijks gelezen worden. Meestal via google.
  Hey… heb jij eigenlijk wel geslapen vorige nacht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s