Superhond 2008 (finale)

Vandaag is het hele gebeuren te doen in Bellewaerde.

Eerst krijgen we een terugblik over An en Ouzo, wat ze zo samen beleefd hebben. Het is wel heel erg emotioneel. Maar dan vertelt ze aan Dina dat ze terug een puppy heeft, welk een zusje is van Ouzo.

Tijdens de uitzending mag er gestemd worden. Bij Sabine, Thierry en Anne Marie is de spanning te snijden.

Ook de vorige medespelers zijn allemaal aanwezig in het gezelschap van hun hond. An stelt heel fier haar nieuwe puppy voor: Ouzo 2.

Er is een montage gemaakt over de tijd die ze allen samen hebben doorgebracht op de kasteelhoeve. Veel hilarische momenten, maar ook spannende ogenblikken. Samen bekijken ze de beelden.

De drie finalisten hebben zoveel mogelijk supporters meegebracht.

Dan komt de jury nog een woordje uitleg geven, er zijn vandaag nog twee proeven. Het begint met een parcours vol hindernissen.

Thierry mag al lopend eerste vertrekken met Skippy. Daar moet Skip dan 10 seconden stilzitten, en als hij te vroeg beweegt, start de klok opnieuw.

Een minuut later mag Anne Marie vertrekken. En Sabine mag na twee minuten de achtervolging inzetten. Anne Marie heeft een beetje pech, wanneer Chess niet door de tunnel wil. Ze slaat deze dan maar over. Maar Sabine heeft haar al bijna ingehaald. Ondertussen doet Skippy de test met de ballen vrij goed. Zino luistert heel goed, doet de tunnel en vangt alle ballen op.

De laatste test noemen ze het mijnenveld. Allemaal rode kegels, waar iets onder ligt. Vindt de hond een kluif, dan is de proef gelukt. Maar is het een bom, dan is het afgelopen. Skippy vindt een bot. Sabine is vlakbij maar ze is doodop. Misschien door haar ongeduld neemt Zino een bom, wat het einde betekent. Chess vindt het bot net op tijd.

De jury moet de proeven beoordelen. De beide dames kiezen voor Zino, omdat hij zo goed bevelen kan opvolgen. Jaak heeft het voor Skippy.

Er wordt een filmpje getoond, hoe de kandidaten zich ingespannen hebben om reclame te maken en stemmen te ronselen, ieder op zijn eigen manier.

Dan de volgende proef: baasje moet op een paaltje in het water staan, met de hond aan een lang touw. De bedoeling is dat de honden blijven zitten terwijl iemand probeert om hen om te kopen, met iets waar ze heel gevoelig voor zijn.

Anne Marie staat op haar paaltje terwijl er met worst gezwaaid wordt vóór de neus van Chess. Ze roept vanalles, opdat hij toch maar niet zou toegeven. Ze haalt het en het lijkt wel het sein voor Chess om nog snel een worst mee te happen. Maar hij heeft het toch maar volgehouden. Baasje glundert.

Sabine is aan de beurt en Zino moet weerstaan aan vogeltjes in een kooi die voor zijn neus op en neer bewogen worden. Sabine roept foei en foei, en Zino weerstaat aan de verleiding, wat voor een jachthond toch een hele prestatie is.

Thierry gelooft er niet echt in dat het gaat lukken. Om Skippy te verleiden wordt Whoopy ingeschakeld, de hond van Joleen. Ik weet niet juist wat Thierry roept, maar Skippy springt naar hem toe, zodat baasje in het water valt.

Een jury-dame kiest voor Sabine en Zino, de andere voor Anne Marie en Chess. Jaak kan het niet laten en kiest voor Skippy.

Dan is het even wachten op de uitslag. Dina maakt het extra spannend.

Iedereen hoopt en hoopt en hoopt…

Sabine wint de prijs van de jury: een heel jaar gratis Bellewaerde.

En de grote winnaar is… superhond 2008… Skippy!

Maar eigenlijk zijn de tien deelnemers allemaal superhonden, want de opdrachten waren soms toch heel zwaar.

Advertenties

4 reacties op ‘Superhond 2008 (finale)

  1. Zijn honden eigenlijk wel toegelaten in Bellewaerde? Anders sta je daar schoon met je abonnement.
    En dan nog, zou een hond het tof vinden om in een attractie te kruipen?
    Of zoek ik weer te veel spijkers op laag water?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s