Leidster redt bus vol VKSJ-ers uit Zonhoven.

Kathleen Vandael werd in Zonhoven onthaald als een echte heldin.

Een uitstap van de VKSJ uit Zonhoven naar de Efteling eindigde zaterdag bijna in een drama. Een leidster van de jeugdbeweging kon een verkeersramp nipt vermijden. Toen de buschauffeur onwel werd, nam zij het stuur over en kon ze de zwalpende bus veilig op de pechstrook zetten.

Op de E313, iets voorbije het klaverblad van Tessenderlo, kreeg de chauffeur van de bus – met 59 meisjes van de VKSJ uit Zonhoven aan boord – een beroerte. De bus week uit naar links en botste tegen de middenberm, waardoor de chauffeur uit zijn zetel viel.

“Ik ben meteen achter het stuur gekropen”, vertelt de 21-jarige hoofdleidster Kathleen Vandael. “Ik kreeg de bus onder controle, maar wist aanvankelijk niet waar de rem stond. Uiteindelijk heb ik de bus toch op de pechstrook kunnen stoppen.”

De leidster is in haar thuisgemeenten onthaald als een een echte held. Ze werd overladen met dankbetuigingen en felicitaties van opgeluchte ouders. De gemeente Zonhoven overweegt om haar speciale hulde te brengen. De chauffeur herstelt ondertussen in het ziekenhuis.

Deze gebeurtenis mag toch wel even vermeld worden, zo koelbloedig blijven… bewonderenswaardig!

Advertenties

16 reacties op ‘Leidster redt bus vol VKSJ-ers uit Zonhoven.

 1. Ik zou het haar niet kunnen nadoen. Kalm blijven in zo’n situatie en die bus dan nog veilig langs de kant krijgen ook. Respect.

  Hopelijk komt alles ook in orde met die buschauffeur. Ik denk dat die ook opgelucht is dat dit verhaal voor de kinderen op de bus zo goed is afgelopen.

 2. @ Linn
  Zo kalm blijven, het is fantastisch. Ik vrees dat ik in paniek zou verstijven, zoals toen die motorrijder recht op mij af kwam.

  @ madameblogt
  Stel je voor: al die kinderen veilig. Er zijn geen bloemen genoeg om deze jongedame te eren, het is uniek.

 3. Proficiat voor deze koelbloedige dame. Ze verdient alle eer.
  Maar stel nu eens dat het anders was afgelopen…. Zij kruipt achter het stuur met de bedoeling de bus veilig tot stilstand te brengen, dit lukt haar niet en het eindigt met een dramatisch ongeluk. Wat dan? Zou ze dan nog als een heldin onthaald worden? Of zou ze dan verantwoordelijk gesteld worden voor de gevolgen van haar mislukte poging? Rechtzaak, verzekeringen die moeilijk doen, misschien gevangenisstraf, werk kwijt, enz… Goede bedoelingen worden in onze maatschappij enkel bejuicht als het goedaf loopt.

 4. @ fotomart
  Dat is waar, daar had ik nog niet aan gedacht.

  @ Dorien
  Ik kan mij bijna niet voorstellen dàt iemand dat kan. Die bus had toch snelheid en dan zo onmiddellijk beslissen…

  @ Leibele
  Ik denk dat ze voor zichzelf er ook wel een goed gevoel aan heeft overgehouden en hopelijk geen nachtmerries.

 5. Fotomart zou daar wel eens gelijk kunnen hebben. Erg he?! Ne mens zou zich bijna eerst moeten bezinnen vooraleer hij/zij impulsief ingrijpt, kwestie van later geen problemen te krijgen. Gelukkig maar dat de leidster hier niet te veel nagedacht heeft.

 6. Ik zat in die bus katleen is men leidster geweest jammer genoeg is ze gestopt maar dat was de laatste dag dat ze bij de vksj was maar niet door dat busongeval hoor ze ging gewoon leerkracht worden ikk zat toen helemaal achteraan ineens zeiden de leidsters :”geen paniek”,ik vroeg aan de meisjes die naast mij zaten wat er gebeurt was en toen vertelde zei mij wat er gebeurd was

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.