Nederland verbiedt paddo’s vanaf 1 december.

Het Nederlandse verbod op de verkoop van paddo’s gaat in op 1 december. Zowel de teelt als de verkoop van verse paddo’s wordt verboden. Voor de gedroogde variant van de hallucinerende paddestoelen was dit al het geval.
De Nederlandse Tweede Kamer drong aan op een verbod na de dood van een 17-jarig Frans meisje, dat na het eten van de paddestoelen van een brug in Amsterdam sprong. De smartshops reageerden verbijsterd toen het kabinet deze wens honoreerde. Problemen na het gebruik van de paddestoelen zouden zich volgens de handel vooral onder buitenlandse toeristen in Amsterdam voordoen. Deze zouden met een betere regulering en controle gemakkelijk de kop in te drukken zijn.

Dus wie er nog van wil proeven, zal zich moeten haasten.

Advertenties

27 reacties op ‘Nederland verbiedt paddo’s vanaf 1 december.

 1. Dat geeft te denken…Het afgelopen jaar zijn er 2 mensen gestorven na het nuttigen van paddo’s en dertig na een val van een keukentrap. Het gebruik van zo’n levensgevaarlijk ding zal dus eerdaags zéker worden verboden. Tenminste, als de minister consequent wil overkomen.

 2. Ik hou het bij champignons. Smaakt ook goed. 😉
  Auto’s zijn levensgevaarlijk. Elk jaar zijn er verkeersdoden te betreuren. Misschien dan ook maar het gebruik van daarvan verbieden? 🙄

 3. @ Nagolore
  prachtige zin… toch?

  @ Terrebel
  misschien moeten er eerst nog wat doden vallen eer ze ingrijpen?

  @ madameblogt
  ja dat gedoogbeleid is het ook niet. Ik kende vroeger een jong koppel, die regelmatig paddo’s gingen halen. De verhalen welke ze dan vertelden deden mijn haren ten berge rijzen.
  Ze zagen monsters en allerlei rare dingen… en gelachen dat ze hadden, gelachen…
  Ik heb vaak gedacht op een dag herkennen jullie elkaar niet meer en gebeuren er ongelukken.

  @ Duvel
  Ik heb ze al lang van mijn lijstje ‘dingen die ik nog wil doen’ geschrapt!

  @ micheleeuw
  er gebeurt zoveel illegaal, dat is geen reden om het toe te laten.

  @ Stef Flater
  verkeersdoden, ja… maar van autorijden word je niet krankzinnig!

 4. En het zou me niets verbazen als Jan Peter Balkenende, samen met Piet Hein Donner en Andre Rouvoet de Hollandse bossen gaan afstruinen om ook daar de paddenstoel te vernietigen. ( deze mensen zijn de meest verantwoordelijke landsbestuurders die deze heksejacht op de produkten van Moeder Aarde hebben bedacht.)

 5. @ de zeggenschap
  De kaboutertjes hebben voldoende aan gewone paddenstoelen.
  Maar wanneer de mensen geen paddo’s meer mogen gebruiken, zullen ze ook geen kaboutertjes meer zien! 🙂

  @ vandepotgerukte
  Dus bij jou geen paddenstoelen?

  @ Leibele
  Oh, ik wist niet dat deze soort in het wild groeit? Ik dacht dat die gewoon gekocht werden.
  Als het zo is, dan gaan ze daar toch geen controle over hebben.
  Het is niet zomaar een ‘paddenstoel’ , je wordt er zot van.

 6. Ha, fijn zo. Kan ik binnenkort de paddenstoelen uit mijn tuin drogen en via één of ander illegaal circuit verkopen voor grof geld. Weet niet welk effect ze hebben, maar dat zien we dan wel zeker. Als gewetenloos crimineel kan ik mij daar toch niks van aan trekken? KASSA KASSA!

  Om maar te zeggen: paddo’s in de illegaliteit stoppen lijkt me écht geen goed idee. Want wie ze wil gebruiken gaat sowieso op zoek, om het even waar en om het even bij wie.

 7. @ bart
  Aan zulke dingen zie je dat het beleid in Nederland niet beter is dan hier.
  Wij zeggen soms wel: ‘dat is typisch Belgisch’, maar ik denk dat je overal van die toestanden hebt.

 8. Paddo’s afschaffen, drugs afschaffen, alcohol afschaffen, sigaretten afschaffen, auto’s afschaffen, chips afschaffen, mc donalds afschaffen, kleine keukenladdertjes afschaffen, … jaja, dat gaat het hem doen.

 9. Het zal alleszins de nietsvermoedende en onwetende toeristen beletten om nog paddo’s te kopen. Zij die volharden en ze illegaal aanschaffen hebben het dan maar zelf gezocht. Ik juich dus mee met jou en Dorien

 10. @ Margo
  Ik weet het, er zijn meer slechte dingen dan drugs alleen.
  Je kan niet alles afschaffen dat is een feit, maar drugs mogen ze wel verbieden.

  @ breeg
  Hoe ze alles gaan controleren weet ik ook niet, maar ik ben resoluut tegen drugs, waaronder paddo’s.

 11. jep dan gaan we,net zoals met de canabis,beginnen rommel te kopen van eender wie op eender welke straathoek (want stoppen doen we echt wel niet) tegen woekerprijzen en zo komt het dat we op een mooie zaterdagmorgen met een kater van hier tot in Tokio reacties zitten te schrijven op blogs,tot meer zijn we niet in staat.en de straatdealers zijn weer vrolijk want zij hebben weer goed verdiend.

 12. wat zijn drugs voor jou?

  enkel paddo’s, joints en cocaïne en zo’n dingen?

  of ook alcohol? sigaretten?

  Zelfs van een beperkte hoeveelheid nootmuskaat kan je al behoorlijk high geraken, en is zelfs dodelijk. Ook verbieden? De puree zal in ieder geval nooit meer hetzelfde zijn…

  Niet dat ik pro-drugs ben en het zelf nodig heb, alleen vind ik een gedoogbeleid beter dan een verbod. Door iets te verbieden, dwing je een hele handel plots in de illegaliteit, iets wat mijn inziens niet toe te juichen valt! De dood van dat meisje is tragisch, maar het is in mijn ogen naïef te denken dat een verbod op paddo’s het aantal doden erdoor zal doen afnemen… Integendeel

  groet,
  Tom

 13. @ sneeuwkoningin
  Ik begrijp dat je dit probleem op verschillende manieren kunt bezien.
  Jij hebt ook gelijk, ik kan alleen maar herhalen dat ik tegen drugs ben. Maar ik weet dat het niet zo simpel is, het beste zou zijn dat het allemaal niet bestond…

  @ Tom
  Ik snap waar je naartoe wil. Wanneer ik zo jouw reactie lees, zit ik daar echt lang over na te denken. Elke zienswijze is verschillend, maar heeft wel een punt.
  Zelf moet ik medicatie nemen, wat in principe ook drugs zijn. Maar heb ik de keuze? Mijn lichaam werkt tegen zichzelf.
  Natuurlijk is de droom dat niemand ooit aan drugs zou beginnen, niet haalbaar.
  Hoe meer reacties ik hier lees, hoe moeilijker het lijkt om een gepaste oplossing te verzinnen… die zal er waarschijnlijk nooit zijn.

 14. De Maya’s in Mexico gebruikten paddo’s in hun mystieke rituelen om tot diepere inzichten te komen. (Lees de antropoloog/auteur Carlos Castaneda). Ik heb ze zelf ook geprobeerd en het was een ontzettend leerrijke ervaring. Uiteraard is de context en de hoeveelheid heel belangrijk, en is het zeker niet voor iedereen een goed idee om dit uit te proberen. Een complexe zaak. Ik denk dat ik een gedogebeleid toch beter vind. Zoals iemand hierboven opmerkte kan je paddo’s zelfs bij ons gewoon in de bossen gaan plukken…

 15. @ Elise
  Een heel onverwachte, maar eerlijke reactie.
  Jij noemt het een leerrijke ervaring. Alhoewel, het blijft toch een drug. Het is ook niet uitgesloten dat er ongelukken door gebeuren.
  Stel je voor dat je ontwaakt naast een buitenaards monster (in jouw ogen, door de drug)
  je neemt een mes en steekt je partner neer…
  Na al deze reacties gelezen te hebben, ben ik er wel dieper over gaan nadenken. Eens verslaafd, zal het zeker heel moeilijk zijn.
  Maar om te gaan experimenteren, daar kan ik echt niet achter staan.

 16. Dag zeezicht,

  aan paddo’s kan je niet verslaafd raken, de ervaring is veel te intens…Wat jij beschrijft komt volgens mij ook enkel voor als je er teveel eet…ik heb toch geen monsters gezien:-) (wel alles intenser ervaren, de kleuren, geuren, textuur, geluiden…). Bovendien versterken psychedelica (dus ook paddo’s) de gevoelens die je hebt, als je onder invloed iemand neersteekt wil dat zeggen dat je erg agressieve gevoelens had ervoor-die kunnen evengoed in een zatte bui of in een moment van verkeersagressie opborrelen. Maar je hebt gelijk, enige voorzichtigheid en vooral zelfkennis geboden als je gaat experimenteren!

 17. @ Elise
  Jij schijnt daar erg gerust in te zijn. Ik ken er niets van, maar als je heel intens gaat verlangen naar dat gevoel dat jij beschrijft… dan kan je toch verslaafd geraken?
  Ik blijf er huiverig tegenover staan, vooral dat experimenteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.