Kouwelijke kippen.

Vrouwen breien 1.500 truien voor gepluimde kippen

Een Britse met een gouden hart voor dieren heeft samen met andere vrouwen truitjes gebreid voor 1.500 kippen. De kippen zijn gepluimd, de beestjes zaten in legbatterijen en kunnen dus best een truitje gebruiken.

Jo Eglen (29) vangt in Norwich 5.750 kippen uit legbatterijen op. De vrouw had medelijden met de gepluimde kippen en vroeg vrouwen om hulp. De lerares en moeder van twee kinderen begon met de opvang van kippen na een bezoekje aan een plaatselijke boerderij. “In sommige boederijen zitten er tot tienduizend leghennen op elkaar gepropt. Als ze uitgelegd zijn, worden ze naar het slachthuis gebracht. Onnodig want als je de kippen op adem laat komen, dan gaan ze opnieuw leggen. Het is gewoon door de stress dat ze hun pluimen verliezen en geen eieren meer produceren”, legt ze uit. “Gelukkig heb ik al veel hulp gekregen. In twee maanden tijd hebben we al 1.500 truien verzameld”, besluit ze.

Advertenties

25 reacties op ‘Kouwelijke kippen.

 1. Ik vraag me af wat nu het meest ontspoord is: de bioindustrie waar een levend dier een wegwerpproduct geworden is, of de buitensporige ‘dierenliefde’ die voorbij gaat aan wat dieren in werkelijkheid nodig hebben (en bijgevolg alweer de menselijke behoeften centraal stelt).

 2. Ik maak dezelfde bedenking als bart…gaat dit niet echt te ver? Kunnen we niet beter een gulden middenweg bewandelen… Daarom eet ik alvast veel minder vlees en het vlees dat we hier eten komt van een biologische boerderij. Zo weet je ook dat de dieren tenminste een relatief goed leven gehad hebben.

 3. Dit gaat te ver en ik sluit me volledig aan bij de terechte bedenkingen van bart, hilde en tijdtussendoor… Aan het welzijn van dieren, wordt me dunkt, meer energie en tijd besteed, dan aan mensen in nood…. Prioriteiten moeten worden herzien anders ontspoort de ganse samenleving!

 4. @ Lia
  Zie je die magere kiekens al op de catwalk paraderen?

  @ georgina
  eigenlijk dacht ik aan een aprilgrap.

  @ Bart
  je kunt dit bezwaarlijk dierenliefde noemen. Na al wat die kippen al meegemaakt hebben.

  @ hilde
  gelukkig maar!

  @ tijdtussendoor
  zou het wel echt zijn, ik heb er zo mijn twijfels over.

  @ Annemie
  het welzijn van dieren start de dag dat ze geboren worden, dan moeten ze verzorgd worden, maar op een normale manier, zoals het bij die dieren past volgens de natuur.

  @ (mw)
  yeah!!! that’s it! Slimme kippen.

 5. Om strijk te liggen van ’t lachen. Zullen wij bivakmutsjes gaan breien voor condors? Zo’n blote nek en kaalkop, dat moet toch koud zijn.

 6. Ik las het vandaag ook in de metro, mijn god, sommige mensen… Ik vraag me af hoe je op het idee komt. Sta je dan op, teken je een patroon voor een kippentrui (want uit de losse pols zal het wel niet lukken) en begin je naarstig te breien en medekippenliefhebbers op te roepen?

 7. Veel zotter dan aangeklede schoothondjes is het uiteindelijk niet.

  Als ik arme Fifi op de arm van Vrouwke (a ja, want de pootjes mogen niet vuil worden en haar nagellak -dezelfde als die van Vrouwke- zou anders afschilferen) meegesjouwd zie worden, maatpakje assortie met Vrouwke’s outfit, zelfde hoedje en aan het halsbandje een sjakoske gelijk het Vrouwke…

  Fifike wordt dan ook om de 2 dagen (minstens) gewassen met een shampoo’ke dat van geur ook alweer assorti is met de parfum van Vrouwke en waar het arme beestje een huizenhoge allergie van krijgt…

  Ben ik dan blij dat mijn auto een betonmolen op wielen is als die 2 van ons uit de polder komen, dat ik alweer het zand uit hun pelzen moet opvegen in huis en dat die *@#$ Floor in de slaapkamer geraakt is met slijkpoten…

 8. @ anna
  Ik vind het ook gewoon om te lachen.

  @ affodil
  Die Fifikes, die hebben pas een hondenleven!
  En wat zie je (vooral) aan zee? Buggy’s voor hondjes, zelfs dubbele voor een tweeling. De beestjes mogen geen stap op de grond zetten.
  Dan liever zoals jij de jouwe beschrijft, die zullen geen hondenfluisteraar nodig hebben.

 9. Wie kan mij helpen aan een patroon voor de truien voor de kippen?
  Misschien een idee voor Nederland?
  Zou zeer graag iets voor de Nederlandse kippen betekenen.

  Jeannette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.