Weg was ze…

dsc01522_466x350imagesGisteren namiddag wilde ik al genieten van een zonnige lentedag, maar nadat mijn afwas gedaan was… de zon al foetsie…

Enkele boodschappen gedaan en dan maar uitgeregend naar huis gekomen. Niks fijne wandeling.

Ik zag rond de middag ook iemand terugkomen van het centrum, heel zomers gekleed, zonder jas of kousen en kletsnat.

Je mag het weerbericht niet meer geloven, of je moet van uur tot uur kijken wat er alweer veranderd is.

Deze morgen werd ik gewekt door de zon die volop in mijn gelaat scheen… heerlijk…

Ik zou vóór het middag koken de zon gaan groeten op het dakterras met een half uurtje tai-chi…

Maar de donkere wolken zijn weer tevoorschijn gekomen.

Misschien als ik genoeg laagjes aandoe…

Update: Het is gelukt. Net toen ik aan mijn opwarming begon, kwam de zon eventjes piepen. Uit de wind was het ook niet te koud.

Een droom van mij is om ooit eens tai-chi op het strand te kunnen doen, op  blote voeten… maar in mijn eentje zal ik dat nooit durven…

Advertenties

26 reacties op ‘Weg was ze…

 1. jammer he, ik had ook een hele mooie dag verwacht maar hier heeft het de ganse middag geregend. ik hoop dat ik de zon vandaag nog wel mag begroeten…

 2. @ Elise
  Tai-chi leg je niet zomaar in enkele woorden uit. Het draait om de natuurelementen, aarde, lucht, water, groeiend hout. enz.
  De yin-yang betekent evenwicht van lichaam en geest.
  De bewegingen zijn de basis van al de Chinese vechtsporten.
  Tai-chi houdt je soepel en oefent je geheugen en je concentratie. Elke beweging heeft een betekenis, daarom is het ook belangrijk om ze juist uit te voeren.
  Je hebt een jaar les nodig om de oefeningen te onthouden en minstens twee jaar om deze te vervolmaken. Dan heb ik het nog maar over de 24-reeks.
  Eigenlijk raak je nooit uitgeleerd en eens je de smaak te pakken hebt, blijf je verder doen.
  Op You-tube zijn er filmpjes te vinden. Maar zoals de echte Chinezen zullen wij het nooit kunnen, die worden daarmee geboren.

 3. Mooi! Kom gerust bij mij Tai Chi op het strand doen! Bij mij is het bijna 10 jaar geleden dat ik het nog deed en wil het al zo lang terug doen, maar het komt er niet van.

 4. @ georgina
  Goed, ik zal eraan denken!
  Tien jaar niets meer gedaan? Toch jammer hé. Dan ben je waarschijnlijk al veel vergeten?

  @ veerle
  Fijn voor jou! Hier is het meestal bewolkt geweest en vrij koud met die wind.

 5. Het is bij mij ook alweer een paar jaar geleden en ik mis het enorm, maar voorlopig lukt het me niet een gaatje te vinden om er weer mee te beginnen. Als ik me een half hartinfarct moet razen om daar naartoe te gaan, heeft het ook niet veel zin, he? Een heel stuk van de 24-reeks herinner ik me nog wel en dus doe ik dat af en toe nog (om toch minstens nog iets over te hebben).

  En dat durven moet je gewoon opzij zetten, zeezicht! Ik heb al t’ai chi gedaan op het strand (was wel geen kat te zien moet ik er bij zeggen, want op Terschelling kan dat voorkomen) en op een berg bij zonsondergang. Hemels!

  Overigens ook eens “de midi” uitgekomen in Brussel, op een doordeweekse dag en aangesloten bij een groepje Chinezen die daar bezig waren. Daarna tas opgepakt en verder gegaan naar de vergadering waar ik naartoe moest. En die was minder saai dan ik verwacht had. Toeval?

 6. Ik wil je droom wel helpen verwezelijken. Jij mag T-C doen op het strand en ik zal ernaast gaan zitten (ook met blote voeten uiteraard) met een boekske. Dan ben je niet meer in je eentje…

 7. ‘k Wil wel eens komen meedoen met jou en Georgina, zeg me welk strand en wanneer…
  We zullen wel niet hetzelfde doen, ik leer een andere vorm, voor mij geeft dat niet hoor, ik heb dat met m’n zus in de Ardennen ook eens gedaan en zij deed het ook anders!
  Naar ’t schijnt is de noord-franse kust ideaal om tai-chi te doen op het strand… Komt er ooit ook wel eens van… Zalig, hé!

 8. niets is zo veranderlijk als het weer zeggen ze wel eens, die uitspraak doet onze neder landen eer aan … maar het zonnetje doet verwoede pogingen binnekort is ie dr weer elke dag … 🙂

  {-♥-}

 9. @ affodil
  Aan zee op een berg… dicht bij de hemel, dat moet zalig geweest zijn.
  Bij een groep zou ik ook wel durven aansluiten. In China moet dat heel gewoon zijn.

  @ zapnimf
  Niks zitten met een boekje, meedoen!

  @ Adelheid
  Dat zou pas iets zijn hé?
  Het is niet nodig dat iedereen hetzelfde doet, dat is normaal. Als je voldoende geconcentreerd bent, let je daar niet op.

  @ lia
  Binnenkort? Laat het ons hopen…

 10. Ik zal me naast Zapnimf placeren met mijnen i-Pod, ook met blote voeten. We zullen supporteren en u bijtijds eens een taske koffie komen brengen. En supporteren voor je. En zien of ge’t goed doet.

 11. @ hilde
  dat is het voordeel van dicht aan zee te wonen. Ik vind dat je de zon daar ook beter voelt. Vandaag hier ook zon, maar een gesluierde.
  maar wanneer het weer verandert zijn jullie ook meestal de eersten die regen krijgen.

  @ Margo
  Ik heb nog een veel beter idee: de volgende blogmeeting op het strand van Oostende, met picknick, elk een slaapzak meebrengen…
  en moest het te koud worden, zoeken we een jeugdherberg of…
  misschien dat we bij Menck mogen overnachten. 🙂
  Dat zou pas een avontuur zijn.

 12. Ik wil je, echt waar,met pomponnekes en al, komen aanmoedigen! Heck, ik wil wel efkes meedoen als je erdoor maar met je blote voetjes in het zand gaat staan tai-chi-en…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s