Zomaar een zaterdag.

taichizeetaiOp 25 april was het wereld-tai-chi-dag. Overal komen beoefenaars bijeen om samen in groep te bewegen. Net zoals in China.

Daar is het een heel gewoon dagelijks gebeuren. De mensen doen hun tai chi gewoon in het park.

Hier is er een dag per jaar voor uitgeroepen.

Mijn lesgeefster is van Hasselt en dus moest ik daar naartoe. Volgens mijn boekje kon ik de bus nemen om half tien en dan zou ik om acht vóór tien aan de Kapermolen zijn, mooi op tijd.

Maar oh ramp, de één had ik moeten nemen. De 45 stond een half uur in de file en nog mooier ik miste mijn halte, wat maakte dat ik van het Dussartplein nog tevoet terug moest. Dan kwam er nog bij dat het te doen was op de weide heel achteraan en ik juist een half uur te laat was.

Dit is helemaal niets voor mij, meestal ben ik overal te vroeg.

Ik plaatste mij onopvallend in de grote kring en deed mee. Ze waren nog bezig met ontspanningsoefeningen. (en ik was niet de laatste)

Heerlijk was het, de zon scheen zalig warm. Iedereen was in ’t zwart, met t-shirt waar de yin-yang tekens op staan en enkele Chinese opschriften. Het is mooi, die bewegende massa. En dan te bedenken dat in vele steden hetzelfde bezig was, overal ter wereld.

Namiddag zou het gaan regenen, dus besloot ik om maar naar huis te gaan. Terwijl ik de borden aan de bushalte bestudeerde, reed mijn bus voorbij. Gelukkig hoefde ik maar een twintig minuutjes te wachten. Ondertussen kon ik de banaan opeten die ik bijhad en mijn flesje Agrum aanspreken.

’s Avonds kon ik nog mee naar een quiz, georganiseerd door het VAC. Ingeschreven was ik niet, maar omdat er groepen van vijf mochten gevormd worden, kon ik misschien meedoen waar er een persoon te weinig was.

En ja hoor, het lukte. Een jong koppel verwachtte nog een vriend, maar dan waren ze nog maar met drie. Ze vonden het leuk dat ik erbij kwam. (vier weten meer dan drie)

Maar owee, ze dachten dat het enkel over muziek ging, terwijl het een quiz algemene kennis was. De twee mannen waren heel sterk in muziek… maar daar hield het dan ook op. Dus hebben wij, de twee vrouwen bijna alles alleen moeten doen, wat maakte dat we ahum… tweede laatste eindigden.

Maar ik moet zeggen het was aartsmoeilijk. Toch leuk.

Zo werd ik een jaartje ouder, (een jaartje jonger zou belachelijk zijn) Om een bepaalde reden vier ik dat niet. Ik heb wel kaartjes gehad en sms’jes.

Zondagmiddag werd ik door mijn zoon getrakteerd op een etentje en het was echt gezellig.

Een bos meiklokjes siert mijn tafel en verspreidt het beste parfum dat er bestaat.

Jammer dat ze zo snel verwelken.

Advertenties

18 thoughts on “Zomaar een zaterdag.

 1. Gelukkige verjaardag, Zeezicht!
  Je Tai Chi kan ik niet delen. Mijn vriend vermoedelijk des te meer. (waarmee ik niet bedoel dat ik mijn vriend wil delen)

 2. nou dan alsnog proficiat! super dat je aan tai chi doet … ik moet ook zo iets gaan doen, maar ik ben in mijn eentje zo verrot moeilijk te activeren voor dat soort dingen … dat is met sporten ook, ik doe het wel graag maar niet alleen …

  hahahahaoed bezig jullie vrouwen met die quiz!

  en nu zie ik waar Martine mij vandaan heeft, Martine reageert ook bij jou 😉

  {-♥-}

 3. @ elke
  Bedankt! Maar je vriend moet je zeker niet delen, nooit doen. 😉

  @ hilde
  mercikes!

  @ lia
  bedankt Lia. Maar gaan sporten is enkel maar willen. Als je moet wachten tot iemand je pusht, kan het nog lang duren hoor!

  @ zapnimf
  ook bedankt! Ik had wel de juiste bus, maar de file was niet voorzien en ook niet dat ik mijn afstap voorbij reed. 🙂

  @ fotomart
  Knalfuiven zijn aan mij niet besteed, maar de wensen neem ik graag in ontvangst.

  @ madameblogt
  Heel graag madame, ik kan het gebruiken.

 4. Van mij ook de beste wensen voor je verjaar+1dagdag!
  Die wereldtaijidag heb ik gemist (in Lokeren werd die ook “gevierd”), niet in forme, gelukkig weet ik dat ik elk jaar de kans heb! ’t Is waarschijnlijk tof, met zoveel mensen samen!

 5. @ clara
  evengoed bedankt!

  @ Adelheid
  Ook bedankt! De tai chi was heel fijn. En we hadden geluk met het weer. Ondanks de regen die voorspeld was, scheen er een lekker warm zonnetje!

  @ micheleeuw
  Euh… iedereen tegelijk dezelfde bewegingen… dat kunnen alleen de Chinezen. Maar we doen ons best. En leuk was het.

  @ Nes
  Merciiiiiii!!!!!!

 6. hey zeezicht,

  gelukkige verjaardag dus! Het is toch een mooie dag geweest lijkt me. En al vier je het niet, sms’jes enzo krijgen is toch ook eens leuk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s