Een bron van waarheid.

HPIM1658_466x350Men overtuigt zichzelf er vaak van dat het leven beter zal zijn nadat men getrouwd is, nadat men een kind heeft en nadien, nadat we een tweede kind gekregen hebben…

Later voelen we ons gefrustreerd want de kinderen zijn nog niet groot genoeg en we denken dat we beter af zullen zijn als ze groot zijn.

Men is er dan van overtuigd dat men gelukkiger zal zijn als éénmaal deze stap voorbij is.

Men zegt zichzelf dat het leven vollediger zal zijn wanneer de dingen beter zullen gaan voor ons, voor onze partner, wanneer men een schone wagen zal hebben of een groter huis, wanneer men op vakantie zal gaan , of wanneer men met pensioen zal zijn.

De waarheid is dat er geen beter moment is om gelukkig te zijn dan het huidig moment. Indien het niet nu is, wanneer zal het dan zijn ?

Het leven zal altijd gevuld zijn met te bereiken objectieven of af te maken projecten. Het is beter om dat toe te geven en om te beslissen om nu gelukkig te zijn, nu het nog kan.

Heel lang heb ik gedacht dat mijn leven eigenlijk ging beginnen. Het echte leven ! Maar er is altijd een hindernis op de weg, een op te lossen probleem, een onbeëindigd project, nog door te brengen tijd, een te betalen schuld.

En dan, dan zal het leven beginnen ! Totdat ik besefte dat deze hindernissen juist mijn leven zijn. Dit inzicht heeft mij helpen begrijpen dat er geen weg bestaat dat naar het geluk leidt. Het geluk is de weg.

Aldus passeert ieder moment dat we hebben, en meer nog, wanneer men dat moment deelt met een speciaal iemand, speciaal genoeg om onze tijd ermee te delen, en dat men zich herinnert dat de tijd niet stilstaat.

Dan moet men stoppen met studeren, met zijn loon te verhogen, met te trouwen, met kinderen te hebben, met te wachten dat de kinderen het huis uit zijn, of gewoon met te wachten op vrijdagavond, op zondagmorgen, op de lente, de zomer, de herfst of de winter, om te beslissen dat er geen beter moment is dan nu om gelukkig te zijn.

HET GELUK IS EEN WEG MAAR GEEN BESTEMMING

Er is niet veel nodig om gelukkig te zijn. Het is voldoende om ieder klein moment te appreciëren en om het te beschouwen als een der beste momenten uit zijn leven. Tijd wacht op niemand. Verzamel ieder moment dat je hebt en het zal van grote waarde zijn. Deel het met door jou gekozen personen en ze zullen nog waardevoller worden.

De bron van deze tekst is onbekend.

Advertenties

16 reacties op ‘Een bron van waarheid.

 1. Zo mooi… zo waar… Spijtig dat ik de ziekte, en later het overlijden, van mijn vader heb nodig gehad om tot dit besef te komen.

 2. Ik besef dat al heel lang : op school hebben we de tekst van ‘Time’ op de LP Dark side of the Moon van Pink Floyd bestudeerd. Daar staat juist hetzelfde op : leef nu want anders is er opeens 10 jaar voorbij … Waarschijnlijk daarom dat ik leef zoals ik leef ? 😉

 3. Alleen al de gedachte dat er zovelen heel blij zouden zijn met een fractie van wat wij hebben, zou ons al aan het denken moeten zetten. Wat we hebben wordt zo evident dat we er niet meer bij stilstaan. Ik probeer dat regelmatig in de soep van mijn kinderen te draaien. Op hoop van zegen…

 4. @ allemaal
  Ik hoef hier geen aparte antwoorden op te geven.
  We zijn het allemaal ongeveer eens met de inhoud van de tekst.
  Ik heb deze tekst uitgekozen omdat er zoveel instaat dat we diep in ons hart wel weten, maar zo moeilijk onder woorden kunnen brengen.
  Geluk is gewoon tevreden zijn… en dat is niet steeds even gemakkelijk.
  Zeker wanneer je in een fiks dilemma zit of als het even niet meevalt.
  Ik ga dit ook meerdere keren lezen… steeds opnieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.