Is moeder aarde boos?


Hebben we lang genoeg met haar voeten gerammeld en werkt ze dat nu uit?

Eén vulkaan, met een naam die waarschijnlijk enkel door IJslanders fatsoenlijk uitgesproken wordt, één vulkaan is erin geslaagd om bijna het hele luchtverkeer plat te leggen!

De beelden van die uitbarsting die daarvan op tv komen zijn indrukwekkend en hallucinant.

Maar waarom zouden ze dat land nu IJsland genoemd hebben? Er zijn gletsjers, maar ook geisers en vulkanen.

Bovengenoemde vuurspuwer zou ook nog een broertje hebben, dat na 200 jaar geslapen te hebben, ook wel eens voor een nog hevigere uitbarsting kan zorgen. Nog even en IJsland verdwijnt in zee!

Als klap op de vuurpijl (naja vuur) zou er sprake van zijn dat in Zuid-Italië ook zo ne slaper begint te ontwaken. Deze zou mogelijk een tsunami  veroorzaken die Zuid-Italië en Sicilië van  de kaart kan vegen.

Over naar de ruimte waar een ster op ontploffen staat en dan zijn we compleet.

Met bijna dagelijks aardbevingen, ga je toch echt denken en wat zal er morgen roet (of stof) in het eten komen gooien?

Wat nu wel opvalt: in nood komen de mensen wat dichter naar elkaar toe. Ze huren samen een auto, of zelfs bussen en delen de kosten om maar thuis te geraken. Op tv zag ik zelfs een dame in NY die een wildvreemde vrouw met haar kinderen onderdak aanbood.

Zou solidariteit dan toch nog bestaan of moet er eerst vanalles ernstig gebeuren?

Hopelijk blijft de regen nog wat uit, want ooit moet die asse toch terug naar beneden komen en ik vrees dat dat ook niet onze mooiste dag zal zijn.

Advertenties

15 reacties op ‘Is moeder aarde boos?

 1. Ik moest donderdagavond normaal vanuit Ibiza naar Charleroi vliegen, net toen het luchtruim dichtging. Allerlei omwegen geprobeerd, bijna naar Düsseldorf kunnen vliegen, tot het ook daar sloot. Twee dagen ter plekke gebleven in de hoop dat de wolk overtrok, maar dat was dus niet het geval. Dan maar naar Barcelona gevlogen, en daar idd met ons drieën meegelift tot Lyon met iemand die een huurwagen in haar eentje gehuurd had. We moesten haar zelfs niets betalen, want de firma waar ze voor werkte had de wagen voor haar besteld.

  Dus ja, solidariteit bestaat zeker nog. Ik zou zelf zeker hetzelfde gedaan hebben als ik een wagen gehuurd had. Mensen die dat niet doen begrijp ik niet.

  In Lyon hebben we een TGV naar Parijs kunnen nemen, en daar is mijn vriend ons komen oppikken. Wel een vermoeiend dagje, maar blij dat ik thuisgeraakt ben. 🙂 Al is het dan twee dagen later dan voorzien.

  1. En dan heb je nog geluk gehad dat je thuisgeraakt bent.
   Het moet lang zijn zo twee dagen wachten tot je kan vertrekken.
   Ja veel mensen die anders alleen rijden doen nu aan car-pooling.

 2. Ik had dezelfde gedachtes als jij. De aarde heeft nogal wat voor haar kiezen gehad in 2010.

  En in ramspoed….ja. Daar geloof ik heilig in. ik denk wel eens dat wij als maatschappij enorm verwend zijn in luxe en het is een feit dat verwende kinderen klagen. En in tijden dat het moeilijk is, heb je het te druk met “overleven” (in welke vorm dan ook) om te klagen….dan help je elkaar want je hebt elkaar ook nodig…

 3. Moest moeder aarde al kunnen denken, dan zou je misschien van een wraakactie haarentwege kunnen gewagen. Maar dit is een natuurfenomeen, net zoals regen en sneeuw, alleen iets heviger en met vérstrekkender gevolgen. Het bewijst eens te meer de nietigheid en de onmacht van de mens ten opzichte van de natuur.

 4. Ook op IJsland ligt er blijkbaar een nog grotere klepper op vinkenslag om mee te gaan spelen!
  En als klap op de Vuurpijl (what’s in a name?) is het volgens een of andere Iraanse ayatollah allemaal de schuld van de overspelige vrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.