Zeezicht’s zicht op zee.

Mariakerke (Oostende)

Vreemde titel? Neuh, helemaal niet!

Ben een weekje naar zee geweest met de bond van de gepensioneerden (jaja) en vriendin H.

Als je zelf kalm aan moet doen is het wel leuk met oudere mensen op reis gaan. H. en ik, zowat de jongsten van het gezelschap (zij is nog tien jaar jonger dan ik)

Het werd al lachen geblazen bij het vertrek van de bus, toen die arriveerde, begon iedereen te dringen om als eerste te kunnen instappen. Sommigen struikelden over hun eigen koffers!

Dan denk je: het lijkt toch onwaarschijnlijk dat er te weinig plaatsen zouden kunnen zijn?

Bon, toen iedereen gezeten was klonk er plots een alarmkreet: chauffeur, chauffeur! Nog twee mensen!

De brave man stopte; in ’t midden van de baan, onmiddellijk een file achter zich opbouwend. Hoe we ook naar buiten keken: geen achtergeblevenen te zien… neen, er waren twee mensen die nog uit de bus moesten! Jawadde! Twee afscheidsnemers dus!

Over de reis is niet zoveel te vertellen, alles liep gesmeerd en er werd op tijd gestopt om het innerlijke bij te tanken.

Toch wel wat verbazing toen we ons verblijf in de ‘Kinkhoorn’ openden: een appartement met acht slaapplaatsen voor ons tweetjes. Brede terrasdeuren gaven zicht op zee en een paar honderd meter groen! Dat ging een zalige week worden met in elk geval véél ruimte! En vol pension!

Dat heet dan met je gat in de boter vallen!

Wat we allemaal gedaan hebben? Veel gebruik gemaakt van de kusttram, naar al die badsteden die we wilden bezoeken. Avond- en dagmarkten, wandelen op interessante plaatsen,slenteren aan onze eigen bekende Noordzee. Eigenlijk hebben we wel mooie stranden.

De eerste avond wilden we naar ‘zomerhit’ gaan, maar wegens moe of lui, bleven we in onze salon hangen en speciaal voor ons kwam het hele gebeuren live op tv. Grappig toch? We zagen in de verte de flashes van de fototoestellen flikkeren en hebben daarna ook nog van het vuurwerk mogen genieten. (nog steeds hangende)

Bijna elke avond was er wel ergens vuurwerk te bespeuren.

Ah, ik zou nog vergeten te vermelden dat we een paar maal hebben meegedaan met ‘line-dance’, leuk, ook de leraar!

De week was snel om en de vreselijke storm hebben we enkel op tv gezien. Verschrikkelijke toestanden!

Hmmm… ik wil nog wel eens terug!

Ik was maar bang voor één ding… dat er op weg naar huis zou gezongen worden in de bus. Gelukkig gebeurde dit niet want na het middagmaal waren de meesten in slaap gevallen!

Deze frigoboxtoerist kwamen we ook tegen.

zicht op zee

Nieuwpoort, monding van de Leie

Duinbergen (Knokke Heist)

Advertenties

13 reacties op ‘Zeezicht’s zicht op zee.

 1. Wist je dat dan niet, zeezicht? Dat is de nationale seniorensport. Om fit te blijven dringen ze nu overal voor, met of zonder ellebogen. Zo kom ik dagelijks van die sportievelingen tegen, daarstraks nog in de Aldi. En dan maar reclameren als er eens eentje zijn/haar heup breekt als hij/zij over een koffer struikelt ofzo.

  1. vandaag op de markt: de verkoper stond gewoon te babbelen met iemand en stoorde zich niet aan de mensen die vroegen om geholpen te worden.
   ik porde hem een beetje aan: kom, help ons eens verder, je kan straks nog babbelen.
   sta je hier voor de show of om sletsen te verkopen?
   ‘madam is gepensioneerd zeker, die hebben nooit tijd!
   ‘ik heb tijd, maar ik help je verkopen! 🙂

 2. Ben er ook geweest deze vakantie. 2 (niet aaneensluitende) dagen in Koksijde voor de verandering. Ik hou wel van de zee maar het was geen weer om erin te zwemmen en ondanks de uitstekende kwalteit van het zeewater (dat zeggen ze toch) vind ik het er steeds een beetje vies uitzien als je dat verglijkt met het zeexwater van de Adriaatische zee, de Caraïbische zee, de Middellandse zee of de Rode zee. Maar goed we moeten maar blij zijn met het geen we hebben zeker ? Wat me wel opviel bij de gezinnen met kinderen was de verveling die alom toesloeg bij het iets mindere weer.Een vakantie aan zee wordt dan een hele dure bedoening lijkt me.

  1. ik vind zeewater overal vies om in te zwemmen, temeer omdat ik het niet kan! 🙂
   voor mij is kunnen wandelen hetgeen ik daar zoek, ook bij minder goed weer. (daarom hebben ze regenjassen uitgevonden) en ik kan ook uren naar de zee turen…
   voor gezinnen met kinderen zal het zeker een stuk duurder uitvallen, want dan willen ze van alles gaan huren.
   maar waar ik verbleef, was er ook kinderanimatie voorzien, elke dag en het hoorde er gewoon bij.

 3. Naar de zee turen… vind ik geweldig.. je kan je gedachen mee laten gaan met de wind. We verblijven als kind iedere vakantie in Middelkerke.. gewoon nostalgisch.. als ik die foto’s nu zie.

 4. Om kort te gaan; je hebt dus een fantastisch weekje beleefd, veel jodium opgesnoven flink gelachen en goed gegeten. Eigenlijk wist ik op voorhand al dat je duchtig zou genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.