Beieren, juli 2013.

De naam alleen al klinkt als een klok: Schonau am Konigssee. Wat een prachtige streek!

107

Het ligt tegen de Oostenrijkse grens, zodat je een beetje in twee landen zit. 047

Die snoezelige wolken zijn warmte-onweders, ze ontstaan plots uit het niets en verdwijnen weer even snel, na een fikse regenbui. Maar het is er warm genoeg! (ik zei toch al dat ik geen tropische hitte meer wilde)

045

Dit beeld zie je dan ’s morgens.

Die Konigsee is voor ons natuurlijk een meer, op wandelafstand van het hotel. (met natuurlijk ook een winkelstraat)

019

Hier vind je nog natuur!

We hebben ook mooie uitstappen gedaan, een boottocht op het meer, naar de befaamde Bartholomeuskerk, waar ze een cafetaria van gemaakt hebben.

Het leuke is dat in de helft van het meer, de boot stopt en een trompetblazer ons laat genieten van een driedubbele echo!

067

069

In Salzburg kwamen we deze Mozart tegen, die lijkt te zweven, maar we hebben natuurlijk eens stiekem naar zijn voeten geloerd. De arme man stond op een héél klein plaatje, met bevende voeten van de inspanning! Hij mocht dan ook niet bewegen! Persoonlijk vond ik dit onmenselijk en hopelijk wordt hij goed betaald, voor zo’n foltering!

054

050

Ook mooi, deze winkel waar het een heel jaar door Kerstmis en Pasen is. Al ooit gezien: een kerstboom met paaseieren in?

018

Hilde in het salon. De dames van het personeel droegen daar allemaal ‘dirndls’ met diepe ‘inkijk’ tot groot jolijt van de heren!

Zeker een bezoek waard was ook het ‘Adelaarsnest’ in Berchtesgaden. Oké, als je het verbindt met ‘Hitler’ is het een beetje bitter, maar laat die naam even terzijde en je beleeft iets onvergetelijk!

IMG_2529

Deze foto heb ik dank zij Hilde, die nog wat wilde klimmen. Je gaat naar boven met hun eigen bussen, op smalle wegen.

102

Deze tunnel gaat zo’n honderd meter naar het midden van de berg, waar je via een gouden lift (zo groot als een living) de resterende 124m naar boven aflegt.

Er hoort een heel verhaal bij, dus mocht het u interesseren, even naar Wikipedia!

094

Het uitzicht is gewoon fantastisch!

098

Deze Alpenkauwen, met gele bek en rode poten, zijn verlekkerd op de frieten mét, van de toeristen!

077

Speciaal voor Menck!

040

Deze berg overheerst de hele omgeving. Er hangt ook een legende aan vast: over een koning die niet gehoorzaamde en daardoor samen met zijn familie in steen veranderde. De kleine topjes in het midden zijn de kinderen, tussen hun vader en moeder… De Watzmannfamilie…

20130912_204956

Maar dit is nu het mooie… Hetzelfde beeld zag ik in de serie ‘sturm der liebe’ waar ik dagelijks naar kijk.

Dus kan ik telkens genieten van de mooie beelden, die ik in ’t echt ook zag! Is dat een toeval!

Dit was een heerlijke vakantie! jammer dat ik zo snel moe ben. Voor volgend jaar heb ik nog niets gepland, we zien wel…

Advertenties

15 reacties op ‘Beieren, juli 2013.

  1. Die ‘standbeelden’ worden toch ingehuurd door de stad? Denk je dat ze echt alleen maar willen opvallen? Het zal toch ook om de bijverdienste gaan, iemand die het nodig heeft…

   1. Ik dacht niet dat ze ingehuurd werden. Voor sommigen is het trouwens geen bijverdienste maar enige verdienste. Het lijkt me trouwens een zware job waarbij je echt wel niet opvallen want wie niet opvalt verdient niet/minder.

   2. Zou het? Ik ging voort op hoe het hier gaat. In het weekend hebben we hier ook wel eens van die ‘standbeelden’ of andere animatie. Maar die worden betaald door de stad!

   3. Dan heb ik weer iets bij geleerd. Geen idee of ze overal waar ze verschijnen, betaald worden door een stad waar ze optreden. Ik weet wel dat het voor sommigen echt hun enige inkomen is. Niet dat ik nu echt veel van dat wereldje ken: ik heb nog niet echt veel met die mensen staan praten.

 1. “Bim bam Beieren, de klokken leggen eieren.” Je meer dan geslaagde fotoreportage deed me meteen aan dit oude kinderversje denken.
  Het Adelaarsnest (niet als ‘arendsnest’ vertalen!) zou ik ooit ook eens willen bezoeken, al zou zulks dan puur omwille van de historische waarde gebeuren. (Bergen zijn niet aan mij besteed wegens hoogtevrees, hoe mooi het uitzicht ook moge zijn.)

  O ja: waar staat het filmpje waar Stef Den Flater gewag van maakt? Ik vind het niet.

  1. er is geen filmpje, enkel een foto van het tv-scherm. Natuurlijk is een ‘Eagle’ een adelaar! Ik kan er nog een foto bijzetten, ter verduidelijking. 🙂
   Mijn filmpjes kan ik niet plaatsen, mijn pc ondersteunt geen MPEG4.

   1. Zelf schrijf je in je stuk – en ik citeer: ‘Zeker een bezoek waard was ook het ‘Arendsnest’ in Berchtesgarden.’
    Voilà, daar doelde ik namelijk op: Arendsnest. En dat schijnt een foute vertaling te zijn. ‘Adelaarsnest’ is daarentegen wél correct.
    En nu ik toch bezig ben: het is Berchtesgaden, niet BerchtesgaRden. Nèm! 😀
    * steekt tong uit *

   1. Was het een grapje? Ik dacht al dat jij ook naar de serie kijkt 🙂
    Ik wilde enkel bewijzen dat ik toevallig een foto van dezelfde berg had gemaakt.

   2. Ik kijk op dit moment zelfs helemaal niet meer naar tv … wegens geen tv meer in huis. De foto geeft (bij mij) de indruk dat je een filmpje van Youtube op je blog gezet hebt en dat vond ik eigenlijk wel grappig. Weinigen die het blijkbaar zo hebben opgevat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s